Заради отец Георги Паликарски семейство търговци затвориха магазините за риба и месо в центъра на Дупница

03 Юли 2020 | 06:47
1 коментара
Общество

Йордан и Любка Асенови от Дупница преди дни са изнесли оборудването от магазините си за риба и месо, след като отец Георги Паликарски вдигнал двойно наема им от 400 лв. на 800 лв. месечно.

Това се случва в пика на пандемията от Ковид-19, когато масово се намаляват наеми и такси, за да се избегнат фалити на бизнеса. Затова е любопитно каква е причината архиерейският наместник Г. Паликарски да вземе решение да вдигне двойно наема на двата магазина и така да принуди търговците да напуснат. Той самият отказа коментар с думите: „Така съм решил”.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с Любка Асенова. Ето какво заяви тя:: “След 28 г.  работа се наложи да затворим магазините. Отец Георги Паликарски увеличи двойно наема на двете помещения, които общо са 28 кв.м, досега сме плащали 400 лв. месечно, сега иска 800 лв. През всичките години сме били коректни при плащането на наема. Свещеникът не ни даде обяснение каква е причината да покачи двойно наема. Направихме сметка със съпруга ми Йордан и видяхме, че няма да може да издържим на такъв висок наем. Особено сега, след като се разрази епидемията от коронавирус, търговията замря. Стоката ни е такава, че се използват хладилници, хладилни камери, за които плащаме ток, и с новия висок наем за нас няма да остане нищо. Затова се отказахме и изнесохме всичко от магазините. В момента ни е много трудно и болно. Свикнали сме всеки ден да сме на работа, да се срещаме с клиентите. За момента ще отпочинем малко и после ще решим с какво да се занимаваме занапред”, заяви Любка Асенова, огорчена от ситуацията.

Семейството е уважавано в Дупница. От 90-те години на миналия век са в търговията. Свекърът на Л. Асенова още в първите години на демокрацията завъртя бизнес със сладкиши, които продаваше на пазара в Дупница. После търговията се разрасна и отвориха двата магазина – единият за риба, другият за месо, като плащаха наем на черквата. Построиха със собствени средства и хотел с ресторант на Е-79 край с. Усойка, който бе взет под наем от сръбския готвач Майстор Миро, но след пускането на АМ “Струма” потокът автомобили бе отклонен и Майстор Миро се премести край с. Железница. Семейството се опитва да го продаде, но не успява, в момента използват хотела като лятна вила, там им гостуват децата и внуците.в.Струма/снимка:Дупница

Добавени коментари

верно еееееееее публикува:
03 Юли 2020 | 07:18
отец е приизвание а брада на козел какво е ..... дявол

Добавете Вашия коментар

TOP