Заради обилния снеговалеж! Извънредни проверки на язовирите в Пиринско!

28 Февруари 2018 | 14:39
0 коментара
Общество

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) засилва екипите, които осъществяват контрол на язовирите.

Ще бъдат извършени проверки на проблемните язовирни стени, водоемите и съоръженията към тях в област Благоевград и страната.

Мерките се налагат заради обилните снеговалежи, както и опасността от рязкото покачване нивото на водите от топенето на снега.

При необходимост, има готовност да се командироват и допълнителни служители в региони, където се наблюдава по-висок потенциален риск, както и да се въведат 24-часови дежурства. Освен това е активиран и извънредният щаб, който ще действа постоянно в централата на агенцията, докато ситуацията се нормализира.

Поддържа се постоянен контакт с представители на местната власт, като са уведомени и всички областни управители за повишаване на вниманието към водоемите на тяхна територия.

ДАМТН апелира собствениците на язовири да следят с повишено внимание състоянието на управляваните от тях водоеми, а при необходимост да сигнализират агенцията.

Добавете Вашия коментар

TOP