Заради кражба на ток: Семеен хотел „Рискьов“ в Банско е даден на прокуратурата

11 Януари 2020 | 12:11
1 коментара
Криминално

Семеен хотел „Рискьов” в Банско, стопанисван от учредено пред три месеца дружество, е даден на прокуратурата заради кражба на ток.

Сигнал за злоупотребата е подаден в местното полицейско управление завчера, сезирана е Районна прокуратура – Разлог и по случая е образувано досъдебно производство.

В сигнала е посочено, че от неустановена дата до 13:00 часа на 09.01.2020 г. е манипулирана измервателна група за електрическа енергия на електрическо табло на хотел в Банско. 

По данни от регистъра за местата за настаняване към момента семейният хотел е собственост на софийското дружество „Радми 90“ ЕООД, представлявано от Димитър Рътаров и Милен Рътаров, но се стопанисва от местното  дружество “ХМиМ” ООД. Според Търговския регистър то е регистрирано през октомври миналата година и се представлява от сливенчанина Васил Ненов, а варненката Ива Казакова е съдружник в него. Дружеството е със седалище и адрес на управление на адреса на хотела.

От регистъра на местата за настаняване е видно още, че преди това семейният хотел е стопанисван от друго дружество – “ВЕЛИЗАРА-П” ЕООД, Монтана, а собственикът е същият. От октомври 2019 година обектът е с прекратена категоризация. Два месеца по-късно, считано от 2 декември 2019 година, тя е подновена и е с валидност до 2024 година.

По случая е стартирала проверка. Тепърва ще се установява какъв е периодът, през който са манипулирани измервателните уреди за ел. енергия и кой е виновникът за това.

Местни споделиха, че хотелът е бил собственост на семейство от Банско, но преди няколко години го продали./Струма/

Добавени коментари

Спас публикува:
11 Януари 2020 | 12:21
То ако е само той

Добавете Вашия коментар

TOP