Заради дълг! Разложкият адвокат Пламен Щерянов загуби дома си

25 Октомври 2019 | 10:22
1 коментара
Бизнес

Скандалноизвестният разложки адвокат Пламен Щерянов, който има постановени присъди за измами срещу клиенти, губи дома си в Разлог. Собствената му 1/2 идеална част от бащината му къща на ул. „Охрид“ е сложена на тезгяха заради задължения към българска банка. Определената първоначална цена на имота, от която ще тръгне наддаването, е в размер на 56 660 лева без ДДС. Предмет на проданта е 1/2 от парцела и вторият етаж от къщата, както и 1/2 от общите й части.

Върху имота има учредена договорна ипотека от 2008 година. Заради непогасяване на задълженията към банковата институция през 2017 година е наложена възбрана на имота и сега той е обявен на публична продан за обезпечаване вземането на кредитора.

Адвокат Пламен Щерянов влезе гръмко в новините през 2014 година, когато преби жестоко съпругата си, която също е юрист. През последните две години той се сдоби и с присъди за измама срещу клиенти. През май месец тази година получи от Районен съд – Дупница 8 месеца условна присъда с тригодишен изпитателен срок за нанесени неимуществени вреди на трима свои клиенти. Пл. Щерянов взимал от тях определени суми пари, за да ги представлява по дело за имоти в Якоруда, и ги заблуждавал, че срещу получените суми е извършвал определени юридически услуги.

Година по-рано магистратите в Кюстендил признаха разложкия правозащитник Пламен Щерянов за виновен в измамата и присвоени 15 855 лева от същите клиенти. Щерянов получи присъда от 4 години и 6 месеца лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок. Съгласно съдебния акт адвокатът бе осъден да върне парите, които прибрал от клиента си, както и да заплати съдебните разноски.

Делото срещу Пламен Щерянов бе пратено в Районен съд – Кюстендил след отказ на магистратите в Благоевград да разглеждат престъплението на колегата си от Разлог, който е и бивш съдия. От Кюстендил то бе разпределено в Дупница./Струма/

Добавени коментари

Jjd публикува:
25 Октомври 2019 | 11:29
На пате да идеш малко ти е боклук

Добавете Вашия коментар

TOP