Запознават ученици с възможностите за работа в съответната община

13 Март 2018 | 14:05
2 коментара
Бизнес

Държавата ще създаде нужната организация учениците от всяка община да се запознават с възможностите за работа в конкретното населено място - това обяви вицепремиерът Томислав Дончев след откриването на форума "Национални дни на кариерата".

Идеята е обсъдена с образователния министър Красимир Вълчев, а целта е децата да бъдат подкрепени в професионалното им ориентиране.
 
Агенцията по заетостта стартира анкетно проучване на потребностите от работна сила

"Огромна част от родителите, огромна част от децата не познават съществуващи икономически дейности на територията на съответната община. Те не знаят какво се случва там, какво се произвежда. Затова с министъра на образованието говорихме да се създаде организация децата напуснат класните стаи малко и да видят какво се случва в техния град - какви производства и предприемачи има. Фабрика в днешно време има малко общо с тези от преди 20-30 години и още по-малко с тези от края на 19 век", каза Дончев. Той изтъкна, че изобщо не е непрестижно, в никакъв случай не е лошо заплатено и не е безинтересно да работиш в производството.

Вицепремиерът се позова на справка, според която ако човек завърши в момента професионална гимназия и има добра квалификация, влизайки в производството, той със сигурност ще получава повече като стартова заплата, отколкото полицейски служител или учител.

Добавени коментари

кака Гинка от Пазарджик публикува:
14 Март 2018 | 10:50
Може още да им се покаже как се печелят Европейски проекти, защото от тях се краде поголовно и се перът парички бе бай Данчо!
Бай Данчо публикува:
13 Март 2018 | 16:32
"Фабрика в днешно време има малко общо с тези от преди 20-30 години и още по-малко с тези от края на 19 век" Не ми става ясно какво този шарпей има в предвид!?Да,фабриките особено преди 30 и повече години произвеждаха какво ли не и даваха поминък на огромна час от целокупният българсики народ. В последните години,откакто Падишаха и крадливата му шайка са на власт нито фабрика остана,нто работници ,а пък за чуждестранни инвеститори да не говорим.На какво и по точно къде ще ги обучавате тези деца,бе!?А иначе нека децато напуснат класните стаи,разходете за здраве, да подишат чист въздух и да опознаят градовете. Друго нищо няма да постигнете.....

Добавете Вашия коментар

TOP