Запорираха самолета на Цветан Василев

17 Март 2015 | 21:20
0 коментара
Общество

Самолетът "Бомбардие", с който лети Цветан Василев, е запориран от държавен съдебен изпълнител, твърди "24 часа". Когато му повдигнаха обвинения през лятото на 2014 г., въздухоплавателното средство оцеля от възбрана, защото е собственост на фирма, в която той има миноритарен дял от капитала. Месец по-късно обаче съдът е уважил запора. В началото на 2015 г. Цветан Василев го е оспорил, но жалбата е отхвърлена.

Според магистратите Василев няма правен интерес да оспорва, тъй като не е собственик на самолета. Той би могъл да го направи, когато тръгне процедура по отнемане в полза на държавата като лице, което го ползва.

Предстои обжалване пред Апелативния съд, което обаче не отменя запора. Цветан Василев вече е внесъл жалба там, а делото е образувано на 9 март. Според жалбата комисията за отнемане на имущество няма легитимация да иска запор на самолета. От институцията обаче казват, че инициативата не е тяхна и това би трябвало да е прокуратурата. От държавното обвинение също нямат информация за запор и прехвърлят въпросите към държавния съдебен изпълнител.

Добавете Вашия коментар

TOP