Започва възстановяването на къщи в Ощава

13 септември 2017 | 17:48
0 коментара
Започва възстановяването на къщи в Ощава

Започва възстановяването на къщи в Ощава, съобщиха от пресцентъра на община Кресна.

В понеделник 18.09.2017 г. ЕТ „ТИЦА – Строителна фирма "Стоица Гълъбова" от с.Г.Брезница с доброволен труд започва възстановяването на напълно изгорялата къща на Димитър Златков Стоилов (дядо Митко) от село Ощава, махала Миланчевци.

Построяването на новия дом на дядо Митко става възможно, благодарение на получените средства в дарителската сметка на националната кампания на община Кресна за възстановяване на щетите от пожара, възникнал на 24.08.2017 г. в землищата на селата Ощава, Стара Кресна и Влахи.

Днес, (13.09.2017 г.) кметът на община Кресна, г-н Николай Георгиев, разговаря с представителите на Главболгарстой АД. Фирмата е сред строителите на трасето на Лот 3.3 на АМ "Струма" и с готовност ще подкрепи усилията на общината, като възстанови безвъзмездно участъците от пътя до с.Ощава, по който ще се доставят строителните материали за засегнатите по пожара къщи. Възстановяването на пътя ще започне в петък (15.09.2017 г.)

След къщата на дядо Митко, фирма ЕТ „ТИЦА – Строителна фирма "Стоица Гълъбова" ще се заеме с възстановяването на къщата на дядо Йосиф. Напомняме, че в деня на пожара той загуби съпругата си, която издъхна от инфаркт часове преди бедствието, а до края на деня огънят изпепели къщата и колата му. Дядо Йоско не напусна селото и остана да спи в руините под открито небе.

Благодарим Ви дарители!

Без благородните ви жестове, без вашата солидарност и безкористна подкрепа бедстващите можеше да останат без подслон през зимата!

Кампанията за набиране на средства на община Кресна продължава. 

Започва възстановяването на къщи в Ощава снимка 1

Добавете Вашия коментар!