Започва нова вълна грипни ваканции

27 Февруари 2020 | 11:58
0 коментара
Общество

В нова грипна ваканция излязоха първо ученици от Бургаско. 

Кметът на Созопол издаде заповед, с която дните 27 и 28 февруари ще бъдат неучебни в общинския център и селата Росен и Зидарово. Грипната ваканция се наложила заради високия процент на заболели от грип ученици.

Молбата към всички граждани е при неразположение веднага да бъде потърсена лекарска помощ.

По информация на Glas.bg, в Пловдив медицинските сестри в учебните заведения са били предупредени устно, че като превантивна мярка заради увеличаващият се брой заболели, се очаква да бъде обявена грипна ваканция в града и в област Пловдив. Подробности дали това ще се случи, ще стане ясно следобед на заседание на кризисния щаб. Glas.bg разбра, че началният курс на ОУ "Алеко Константинов" със заповед на директора от вчера е пуснат в грипна ваканция.

Подобна информация има и за учениците в столицата. 

Там, където има много болни деца, директорите на училищата или кметовете на населените места могат да вземат решение за грипна ваканция до три дни, без да се свиква противоепидемичния щаб.

Директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров посочи, че има втора грипна вълна. Засега обаче нямало основание за повторно обявяване на грипна епидемия.

Припомняме, че проф. Тодор Кантарджиев предупреди, че се задава втора грипна вълна.

Добавете Вашия коментар

TOP