Започнаха номинациите за „Спортист на годината” в община Петрич

20 Декември 2017 | 15:45
0 коментара
Спорт

При селекцията за приза „Спортист на годината” ще се приемат номинации в три категории: мъже и жени; юноши и девойки /13-18 години/; деца /момичета и момчета/.

При класирането ще се имат предвид спечелените златни, сребърни и бронзови медали от първенства на Държавния спортен календар и Международен спортен календар. Номинации ще бъдат приемани и в категориите „Треньор на годината” и „Отбор на годината”.

Крайният срок е 29.12.2017 г. /петък/. Според утвърдените правила, предложения за спортист и треньор на годината могат да правят спортните клубове, журналисти от местни и регионални медии, общественици и спортни дейци. Номинации за отбор на годината могат да постъпват от журналисти, общественици и спортни дейци.

Всеки спортен клуб има право да номинира неограничен брой състезатели за приза „Спортист на годината”. Могат да бъдат предлагани спортисти, които тренират в местни клубове и школи, както и такива, състезаващи се за други, но с настоящ или постоянен адрес в община Петрич. Същите правила важат и за номинациите в категория „Треньор на годината”.

Единствено в категория „Отбор на годината” могат да бъдат предлагани само отбори, развиващи дейността си в община Петрич. Карта за номинация може да бъде получена на място в Общинска администрация или изтеглена от сайта на Община Петрич.

Специално назначена комисия, в която ще бъдат включени спортни журналисти, учители по физическо възпитание, представители на ресорната комисия към Общински съвет и служители на отдел „Хуманитарни дейности” в ОбА ще разглежда номинациите.

Отделно от излъчването на първите в класацията „Спортист на годината”,най-добрите спортисти на община Петрич за 2017 година, излъчени от клубовете, ще бъдат наградени по линия на Наредба за финансиране и подпомагане дейността на спортни клубове.

Официалната церемония ще се състои на 05.01.2018 г.

Добавете Вашия коментар

TOP