Започна процедурата за влизането в затвора на Никола Груевски

20 Октомври 2018 | 00:09
1 коментара
Общество

 Наказателният съд в Скопие получи решението на Апелативния съд за окончателната присъда срещу бивш македонски премиер Никола Груевски. Това означава, че до 8 дни съдът ще трябва да изпрати искане за задържането му.

В момента се очаква съдия, който да се заеме с изпълнението на конвоирането на Груевски до затвора. Съгласно закона, Груевски има 2 седмици за доброволно явяване пред съдебните власти за излежаване на наказанието.

Припомняме, че Никола Груевски е осъден на 2 години затвор. Той управлява еднолично Македония в продължение на десет години от 2006 до 2016 г.

Неговото управление беше белязано от масово подслушване и преследване на политическите противници, изолация на Македония от международната общност и съседите, цензура върху медиите и антиквизация, а също така корупцията. Емблема на тази корупция беше закупуването на супер скъпа лимузина Мерцедес за около 600 хиляди долара, което възмути македонското общество. Груевски беше изправен пред съда по така нареченото дело „Танк“.

Той е оказал влияние върху своите подчинени за закупуването на супер скъпата лимузина Мерцедес. Лекият автомобил беше споменат в една от „бомбите“, т.е. записаните телефонни разговори, с които сегашният премиер Зоран Заев запозна преди две години македонската общественост с безобразията, вършени по време на управлението на Никола Груевски.

В един от разговорите с тогавашния министър Гордана Янкуловска Груевски казва: “Искам да бъде последен модел - Full Mercedes“. „На задните седалки искам да има екрани за малките, абе, да бъде Full.

И започвай с процедурата за покупката на колата. Да "разиграем", че става въпрос за кола на МВР. До изборите колата да се води на МВР”, казва Груевски, на което Янкуловска отговаря: “Да, да, така ще бъде. Колата ще се води на МВР. “Ей, нямаш представа каква фантазия е колата - има и масаж на задните седалки. Няма по-хубава кола в Македония от тази", пояснява Янкуловска пък в разговор с тогавашния шеф на спецслужбите Сашо Миялков. "Супер, №1, перфектен, подчертава Гордана Янкуловска. /БГНЕС

 

Добавени коментари

Минало незабравимо! публикува:
20 Октомври 2018 | 13:54
Да видим сега на каква седалка ще го сложат,какви масажи ще му прави и какви филми ще гледа на "задната" седалка?! Там са разрешени и порно-филмите!Ако няма налични - ще си направят.

Добавете Вашия коментар

TOP