Започна обезопасяването на "кръстовището на смъртта", където загина 19-годишната Фатиме

14 Декември 2017 | 10:52
0 коментара
Общество

От тази сутрин започна изграждането на „спящи полицаи“ в района на кръстовището на улица „Славянска“, където преди 2 дни загина 19-годишната студентка Фатиме Колашова.

Изкуствените неравности ще бъдат две, които ще бъдат поставени на 30 метра преди пешеходната пътека, в двете посоки. Между тях изрично ще бъде забранено спирането и паркирането на автомобили.  Също така ще бъде направена и повдигната пешеходна пътека, маркирана в бял и червен цвят, срещу Второ студентско общежитие.

Сред мерките, които ще бъдат предприети още е поставяне на допълнителни светлинни знаци с автономно ел. захранване, указващи, наличието на пешеходни пътеки. Всичко това трябва да бъде изградено до 18 декември.

Тези решения взеха на извънредно заседание вчера от Комисия по безопасност на движението към община Благоевград, свикана от кмета д-р Атанас Камбитов. На заседанието присъстваха и представители на студентската общност.

Градоначалникът заяви, че с цел улесняване на достъпа за пешеходците, е разпоредил да бъдат премахнати всички навеси на търговски обекти, които са изградени върху общински площи.

„Предстои да бъде проектирана и светофарна уредба на кръстовището на ул. „Славянска“.

След злополучния инцидент, неколкократно направих лична проверка на осветлението по улица „Славянска“. Проверих и има ли налична пътна маркировка. Категорично мога да заявя, че не бяха констатирани нередности, но въпреки това ще бъде поставено допълнително осветление при пешеходните пътеки.

Полагане и освежаване на пътната маркировка ще бъде направена по уличните платна в целия град.

По мое предложение, ще се сформира и група от студенти в Благоевград, които регулярно ще поставят проблемите на младите хора в града, и заедно ще търсим решение за тях.

За пореден път апелирам водачите и пешеходците да спазват правилата на движение по пътищата!“, каза още кметът Камбитов.

Добавете Вашия коментар

TOP