Започна кандидатстването за настаняване в социалните жилища в Благоевград

02 Март 2020 | 18:12
0 коментара
Общество

Днес започна подаването на документи за хората, желаещи да бъдат картотекирани и настанени в общинските социални жилища в Благоевград. Заявленията ще се получават в деловодството на община Благоевград, като в тях ще бъдат описани документите, които лицата, желаещи да кандидатстват ще трябва да прилагат към подадените заявления.

Представителите на общинската комисия по социална и жилищна политика ще се събира на заседание всеки месец.

Общинските социални жилища в Благоевград са изградени със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 г.- 2020 г.“

Ето и необходимите документи:

Декларация по образец по чл. 41, ал. 1, т. 1 от Наредба за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване и управление на общински жилища, приета от Общински съвет – Благоевград.

Декларация по образец за съгласие за разкриване на данъчна информация и лични данни (представя се от заявителя и членовете на семейството/домакинството му).

Документи, удостоверяващи доходите на заявителя и членовете на семейството/домакинството му за последните 12 месеца, преди подаване на заявлението ( служебна бележка/ удостоверение от работодателя, документ от Районно управление ,,Социално осигуряване‘‘ (РУСО) на Националния осигурителен институт (НОИ) за получаване на пенсия или друг документ, удостоверяващ размера на доходите).

Документ от Бюрото по труда – Благоевград за регистрция като безработен (представя се от заявителя и членовете на семесйтвото/домакинството му).

Документ от Дирекция ,,Социално подпомагане‘‘ – Благоевград за полуаване от лицето социални помощи (представя се от заявителя и членовете на семейството/домакинството му).

Документ от Трудово-експертна лекарска комисия (ТЕЛК) за определяне степента на нетрудоспособност, заверен и валиден към датата на подаване на заявлението (представя се от заявителя и членовете на семесйтвото /домакинството му).

Удостоверение от Дирекция МДТ при Община Благоевград за притежание недвижими имоти (издава се служебно), както и от общината по месторождение, ако месторождението не е в община Благоевград ( представя се от заявителя и членовете на семесйтвото/домакинството му).

Удостоверение от Агенция по вписванията Благоевград за извършени разпоредителни сделки за срок от 5 години назад от датата на подаване на заявлението, както и от Агенция по вписванията по месторождение, ако месторождението не е в община Благоевград ( представя се от заявителя и членовете на семесйтвото/домакинството му).

Документ, удостоверяващ, че децата в предучилищна и училищна възраст са записани и посещават образователна институция.

Документ, удостоверяващ, че заявителят и членовете на семейството/ домакинството му имат личен лекар.

Добавете Вашия коментар

TOP