Започна II етап по проект „Приеми ме 2015“ в Благоевград

07 Декември 2016 | 12:52
0 коментара
Общество
Започна II етап по проект  Приеми ме 2015  в Благоевград

Започна втори етап по проект „Приеми ме 2015“ в Благоевград. Сформиран е и областен екип, който отговаря за предоставяне на услугата „Приемна грижа“. Екипът се помещава в сградата на Община Благоевград, но обслужва и общините Кресна, Симитли, Сандански, Петрич, Банско, Разлог и Гоце Делчев.

Проектът „Приеми ме 2015” се изпълнява по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Неговата цел е да се усъвършенства и разшири обхвата на услугата „Приемна грижа” за отглеждане на деца в риск от 0 до 18 години и до 20 години, ако са учащи, в семейна среда. Акцент е поставен към развитието на специализирана приемна грижа за деца с увреждания, деца, жертви на насилие или трафик. Специален фокус се поставя върху настаняването на деца до 3- годишна възраст. Доставчик на услугата „Приемна грижа” е Община Благоевград.  До този момент в област Благоевград има 115 приемни семейства. В 74 от тях са настанени 78 деца. От  началото на втори етап на проекта вече има шест деца настанени спешно в приемни семейства.

Повече информация за услугата „Приемна грижа“, желаещите  могат да получат в сградата на Община Благоевград, стая 515 и 514.

Това е поредна стъпка на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и неговия екип за развиване на социалните услуги в общината и осигуряването на по- добър живот на деца в риск.

Добавете Вашия коментар

TOP