Заплете се казуса с убитото диво прасе в ловното поле на Жъчката

19 Януари 2020 | 18:03
9 коментара
Криминално

Заплете се казуса с убитото диво прасе в ловното поле на благоевградския бизнесмен Йордан Йорданов - Жъчката.

Вчера в късния следобед е получен сигнал на тел. 112 от бизнесмена, набеден за бракониер от Йордан Йорданов - Жъчката, че му е откраднат лек автомобил марка "Волво" паркиран пред вилата находеща се в местността Бодрост над Благоевград.

В сигнала бизнесменът Богданов е посочил още, че вчера тръгнал от София за Бодрост, където е установил -липсата на колата, влизане взлом във вилата му и задигнати ценни вещи.

Според източник на Pirinsko.com Йордан Йорданов - Жъчката e посочил на полицията автомобила и вилата на набедения за бракониер Богданов. Служители на 02 РУП-Благоевград най-вероятно са иззели автомобила и обискирали вилата, където се надявали да намерят оръжието, с което е убито дивото прасе.

За доказателство Жъчката занесъл дивото прасе в двора на 02 РУП в областния център, където вчера миришеше на екарисаж.

От пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград съобщиха официално, че около 22:55 часа на 16.01.2020г. в 02 РУ-Благоевград е съобщено за това, че около 18:30 часа на същата дата в ловно стопанство, собственост на търговско дружество в местността Септемврийче, землище на гр.Благоевград, след шум от стрелба с огнестрелно оръжие е намерено мъртво диво прасе, което е собственост на търговското дружество.

По случая е образувано до съдебно производство за извършено престъпление по чл.325Б, ал.1 от НК. Работата продължава.

Пред в. Струма Йордан Йорданов - Жъчката разказва, че в четвъртък около 18:30 ч. той бил на базата си в планината, когато чул изстрели. На момента решил да действа и с още няколко мъже започнали да издирват ловците.

„Стрелбата дойде откъм местността Септемврийче, при ски пистата на Картала. Видяхме светлини и тръгнахме натам, но ни отне време, защото ние бяхме от другата страна. Накрая намерихме убитото прасе, което беше разпорено. Бяха извадили червата, за да не замирише, и са го оставили така с намерението да се върнат по-късно да вземат месото. Обадихме се на полицията, дойдоха служители от 2 РУП, които намериха виличката, в която са крили оръжието си бракониерите. Тези тарикати са използвали челници – акумулаторни фенери за глава, и са се придвижвали като таласъми в тъмното“, разказа Йордан Йорданов, който след екшъна е писал жалба в полицията.

Фирма “БМВ-2000” ООД на Йордан Йорданов има 15-годишна концесия за ловно стопанство „Тъпанете“, което обхваща западните склонове на Рила над Благоевград. Неговата фирма спечели проведения в Държавната агенция по горите конкурс за стопанисване и ползване на дивеча в дивечовъдния участък на ДГС – Благоевград през 2010 г. Бизнесменът разчита основно на себе си в борбата с бракониерите, като за целта в резервата са монтирани множество охранителни камери и при всяко засичане на човек в обсега им той получава известие на мобилния си телефон. ​

Очаквайте подробности по казуса с убитото диво прасе в ловното поле на благоевградския бизнесмен Йордан Йорданов - Жъчката!

Добавени коментари

Парчо публикува:
20 Януари 2020 | 15:34
Ти да видиш Крадеца, бракониер Вика Дръжте, Крадеца браконир
АЗ публикува:
20 Януари 2020 | 13:54
бЕЛОПОЛСКИ ИЗМИСЛЕН БИЗНЕСМЕН ,КАК ТАКА ПОЛИЦИЯТА ЗАБРАВИХА КОЙ Е ТОЯ РАЗБОЙНИК.УХАПАХА ГО И ПИСНА .ВРЕМЕ МУЕ И НА ТОЯ.МНОГО НАРОД РАЗПЛАКА.БРЕЙ ТИ ДА ВИДИШ КАКВО НАУЧАВА ЧОВЕК , ИМА СИ ГОРИЧКА ЧОВЕКА.ТАМ ДА СИ ОСТАНЕ.
Поли публикува:
19 Януари 2020 | 23:04
Тоя къв буклук е, що народ самоуби. И полицията и прокуратурата знае ама трае щото ги е страх страаах, МИШОЦИ
ДААА публикува:
19 Януари 2020 | 20:52
След края на Златев идва края и на това ...... то си знае
Венчи публикува:
19 Януари 2020 | 20:02
Господина бизнесмен го е яд че има и по хитри от него и си е помислил че гората е на баща му била.
Хой публикува:
19 Януари 2020 | 19:33
Точно тоя да се явява за мерило на почтен ловджия, А За това ли всичко останали дружини около неговото стопанство го мразят, или той не бракониерство?
Бочуков публикува:
19 Януари 2020 | 19:17
Как тека ще носи прасето в полицията е ако е болно от чума тия хора не са добре разпространяват зараза или за едни може за други неможе
Сергей публикува:
19 Януари 2020 | 19:07
Жъчката е краля на гората
Честито публикува:
19 Януари 2020 | 18:13
ами сега кой ми сра в гащите. как може такава излагация на полицията само по показания на дане ще действат простовато еми шефа на районното да си ходи нещо натам ми мирише работата кой е началника дане или зашев

Добавете Вашия коментар

TOP