Заплашват репортер от "Господари на ефира", разкрил корупционни схеми в община Разлог

30 Януари 2014 | 22:49
4 коментара
Общество
Заплашват репортер от Господари на ефира, разкрил корупционни схеми в община Разлог

 Репортер от предаването „ Господари на ефира” е заплашен по телефона, след скандалните разкрития и корупционни схеми в община Разлог.

Това стана ясно на 4-част от предаването „Господари на ефира” -Кметски препоръки. Oт материала става ясно още, че договор за наети общински земи от фирма „Био ферма Мурите” ЕООД , собственост на бизнесмена Стоян Стоянов, предизвиква огромен смут и липса на логичен отговор от страна на кмета на община Разлог Красимир Герчев.

След неговите твърдения,че процедурите за наемане на общинска земя са ясни,прозрачни и еднакви за всички,въпросният договор сочи,че това е лъжа.

По всичко личи,че в схемите за източване на евро субсидии са в течение и кмета на Разлог и кметицата на Бачево Соня Кулинчева, които става ясно ,че съдействат на определени земеделци за наемането на земите. Тези действия са репресиращи за всички останали земеделци в района,които вървят по законовият ред ,подавайки заявления и чакайки с години да наемат земеделска земя.

Красимир Герчев се оказа явно неподготвен за въпросите и още повече за факта , че репортерът на „Господари на ефира” Мариета Димитрова е стигнала до този договор.Кмета прехвърля отговорността към общинският съвет за въпросният договор.Как обаче ще отговорят съветниците на това обвинение,вероятно предстои да разберем.

По всяка вероятност повдигнатите въпроси и появата на този договор са притеснили доста хора.

Дали това е причината някой да се опитва да сплаши репортерката на предаването, може би ще разберем след като прокуратурата се произнесе. При всички положения обаче не е нормално, демократично и логично в 21 век, в европейска държава някой да си позволява да заплашва журналист, който си върши работата и задава въпроси ,които явно за някои са доста неудобни.

Припомняме, че една от основните фирми, които участват в схемите е фирма „Био Ферма Мурите” ЕООД „, която има още 13 дъщерни фирми. Вероятно целта на всичките 14 фирми е общинската земя да бъде преразпределена по начин, по който се взима най- високата ценова субсидия.

 

Добавени коментари

4oveka публикува:
09 Февруари 2014 | 18:17
Много сте силни на слабите-жени- я си го мерете с някой от вашия ранг или вече го НАСРАХТЕ К..А
не толкова бъзмутен публикува:
08 Февруари 2014 | 11:03
ЕЕЕЕ,много сте нагли и долни и кметове , и кметици.Появи се една журналистка,която ви наруши спокойствието, застана ви на пътя и ви пречи да крадете и вече я очернихте! Не е приятно,ама трябва да си сърбате попарата дето сте надробили, не обвинявайте момичето , а си наведете главите крадливо племе!!!!!!!!!!!
възмутен публикува:
04 Февруари 2014 | 16:43
Е, браво на господари на ефира- знаете си цената. Вашият "Спонсор" -ангелчо янудов напълни града, че ви дава по 12 000 /дванадесет/ хиляди на предаване. продъни ни ушите,че довечера,ще бъде следващото ви манипулирано предаване- 5 поред,т.е. досега сте получили 60 000 /шестдесет/ хиляди лв.от него, е за толкова пари наистина си заслужава да правите монтажи но поинтересувайте се що за човек е вашият платен манипулатор и колко честно обработва общинската земя- но това вас не ви интересува,нали ,за вас е важно да се плати, за пари може да се направи всякакъв камуфлаж. Срамувам се , че в България няма честни журналисти, особено в "Господари на ефира", а само платени манипулатори,които са готови да си продадат и душата на дявола в името на финикийските знаци! Същото се отнася и за вас- пиринско!
Приятел публикува:
30 Януари 2014 | 23:28
http://vbox7.com/play:fe5d8261ec поздрав за господин Кмета!

Добавете Вашия коментар

TOP