Заплашеният с пистолет на АМ "Хемус" е депутат от БСП

17 Юни 2018 | 09:00
0 коментара
Общество

Депутатът от БСП Явор Божанков е бил заплашен от шофьор с пистолет на магистрала "Хемус". Случката се разигра в следобедните часове в петък.

От полицията съобщиха за инцидента в събота следобед: Около 14.20 часа на 15 юни в ОДМВР-София чрез тел. 112 бил получен сигнал от водач на лек автомобил "Шкода", че в района на 15 км на автомагистрала "Хемус" неизвестни лица от движещ се успоредно с него лек автомобил "Мерцедес" са го заплашили с пистолет. След незабавни оперативно-издирвателни действия въпросният автомобил е установен и спрян в района на 57 км.

Водачът и пътникът, и двамата от град Левски, са задържани за срок до 24 часа. Иззет е и пистолетът, законно притежаван от единия мъж.

По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е районната прокуратура в Ботевград". По информация на Нова ТВ заплашеният е депутатът от левицата Явор Божанков, който в този ден се е прибирал ор парламентарния контрол и бил застигнат от "Мерцедес"-а с плевенска регистрация между Ботевград и Правец. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP