Запазваме номера при продажба на автомобила си срещу 500 лева

03 Ноември 2020 | 12:11
0 коментара
Бизнес

Ако собственик иска да запази регистрационния номер на автомобила си при продажбата му, ще трябва да плати 500 лева.

Това се предвижда в предложения за промени в наредбата за регистриране, отчета, спиране от движение и пускане в движение, временно отнемане, прекратяване и възстановяване на регистрацията на моторните превозни средства и ремаркета и Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на МВР, пише "Банкер".

Измененията са публикувани за обществено обсъждане.

С предлаганата промяна - преди продажбата на автомобил, собственикът може да подаде заявление за запазване на табелите с регистрационния номер на колата и така да ги ползва за регистрацията на друго превозно средство от същата категория.

Размерът на таксата от 500 лв. е равен на сумата, която шофьор би платил за табела с 4 еднакви цифри или цифри и букви по желание.

Предвижда се в срок до един месец от подаване на заявлението собственикът да има право да регистрира друго моторно превозно средство със запазените табели с регистрационен номер. Ако до изтичането на тези 31 дни, собственикът не регистрира друго превозно средство със запазения номер, табелите ще се унищожават.

С промени в същата наредба се предлага регистрационните табели на електромобилите да са със зелен цвят на бял светлоотразителен фон.

Общественото обсъждане по предложенията за промени изтича на 2 декември.

Добавете Вашия коментар

TOP