Заместник-кметът Христина Шопова представи Благоевград по време на конгрес на Международната асоциация на кметовете франкофони

07 Ноември 2018 | 15:00
0 коментара
Култура

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности  Христина Шопова представи Благоевград по време на годишния конгрес на Международната асоциация на кметовете франкофони.

Ежегодната конференция на организацията, в която Община Благоевград бе приета през 2016 година, благодарение на успешно възстановения фестивал „Francofolies.Blagoevgrad“, се провежда в град Лил, Франция, от 5 до 7 ноември. 

Темата на срещата тази година е свързана с развитието на спорта и всички насоки, в които той може да окаже влияние.Сред основните акценти на форума са предимствата и рисковете при организирането на международни и световни събития. По време на форума Благоевград представи благоприятното влияние, което спортните събития оказват върху икономиката, туризма и най-вече върху стратегията за мотивация на гражданите към по-здравословен живот с помощта на спорта.

Главни модератори на панелите са Грегоар Жюно, президент на Световния съюз на Олимпийските градове, и главният секретар на организацията -  Мелани Дюпарк.

Президент на Асоциацията е Ан Идалго, кмет на Париж.

Международната Асоциация на кметовете франкофони е основана  през 1979 г. Първоначалната идея е, чрез Асоциацията да бъдат обединени кметове, говорещи френски език.

С течение на времето организацията започва да обединява кметове от различни страни, целящи да подобрят стандарта на живот в своите населени места. Всички членове в асоциацията споделят ценности, култура и общи възгледи за развитието на своите общини.

Добавете Вашия коментар

TOP