Заместник-кметът Христина Шопова и ръководители на „Карлсберг България“ откриха реновирана градинка по проект на „Пиринско“

19 Септември 2017 | 13:43
0 коментара
Общество

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, Бранимир Братанов - маркетинг директор на „Карлсберг България“ и Николета Йорданова бранд мениджър на „Пиринско“  откриха поредната  реновирана градинка по реализиран проект на „Пиринско“.

На официална церемония, в карето между улиците „Данаил Крапчев“, „Сава Михайлов“ и „Аргир Манасиев“, бе прерязана символично лентата на обновената градинка. Заместник- кметът Христина Шопова поздрави от името на кмета д-р Атанас  Камбитов и от свое име за инициативата „Пиринско“ и „Карлсберг България“  и пожела отличното партньорство да продължи. „Благодаря на всички, които се включиха в инициативата.

"Доказахме, че когато искаме нещо, то се случва бързо. Към жителите на Благоевград отправям апел да пазим това, което се създава и да възпитаваме отговорно отношение и в нашите деца. Нека си помагаме, да работим заедно, да създаваме заедно и  да пазим, а когато видим нарушители да сигнализираме на съответните органи“, каза зам.-кметът Христина Шопова.

Инициативата за облагородяване на зелени площи стартира през 2015 година, когато с доброволчески труд на служителите на „Пиринско“ бяха реновирани част от парк „Бачиново“, от парк „Ловен Дом“, детска площадка „Струмско“ и градската градина на Благоевград.

През 2016 година в регионална кампания на „Пиринско“ бяха подновени 20 градинки и междужилищни пространства в града и околните села, за да предоставят едно по-приятно място за отдих и срещи със съседи и приятели. Тази година „Пиринско“, съвместно с Община Благоевград избра градинката, която е подходяща за освежаване. Над 100 000 лева е общата инвестиция на инициативата до момента, от 2015 до 2017 година включително.

„Радваме се, че с инициативата на „Пиринско“ успяхме да допринесем за облагородяването на поредната градинка в Благоевград, родния град на „Пиринско“. Като социално отговорна компания ние се стремим да допринасяме за добрата среда в града, а облагородяването на споделените междужилищни пространства е отличен начин да го направим. Това е едно чудесно начиние, в което обичайно ни подкрепя Община Благоевград“ – споделя Николета Йорданова, бранд мениджър на „Пиринско“.

 „Пиринско“ има традиции в грижата за естествената природна среда в своя регион. С подкрепата на „Пиринско“ са реализирани няколко проекта в Национален Парк Пирин и Национален парк Рила, благодарение на които са поставени нови указателни табели и знаци, възстановени са съществуващите и са подновени кътовете за отдих  на територията на парковете. 

„Карлбсерг Груп“ е една от водещите пивоварни компании по света, с голямо портфолио от бирени брандове и други напитки. Марките Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред най-големите бирени марки на Европа. 42,000 души работят в компанията, а продуктите й се продават на 150 пазара по света. През 2016 година Карлсберг Груп продаде 117 милиона хектолитра бира, което се равнява на 35 милиарда бирени бутилки

Добавете Вашия коментар

TOP