Заместник- кметът на Благоевград Христина Шопова откри кръг „Знание“ в надпреварата „Училище на годината

02 Май 2018 | 14:13
0 коментара
Култура

Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова откри кръг „Знание“ в инициативата „Училище на годината“.

Тя поздрави участниците от името на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име.

„Дойде време в месеца на знанието, на буквите, книгите, да открием  едно от най- важните събития в Пролетен фестивал, а то е инициативата „Училище на годината“, в която Вие за 5 поредна година доказвате, че Благоевград има най- умните, най- интелигентните и най- красивите деца. Благодаря Ви за участието, благодаря Ви, че сте толкова ентусиазирани всяка година, благодаря на компетентното жури, което за поредна година прие нашата покана с председател Кирил Алексиев. Те ще следят внимателно отговорите, за да бъде всичко честно. Мога да Ви кажа, че не е важна победата, а е важно участието, защото когато човек дава всичко от себе си, победата идва сама. Борете се,  бъдете винаги знаещи, можещи! Благодаря на учителите, че винаги Ви подкрепят в инициативата, че Ви помагат да израствате и да имате знания. След здравето, най- важното е знанието. То отваря всичките Ви врати за бъдещето. Сигурна съм, че сред Вас има много хора, с които Благоевград ще се гордее“, каза в приветствието си  зам.- кметът Христина Шопова и пожела успех на отборите.

С кръг „Знание“ започна поредицата от предизвикателства за знанията и уменията на учениците от Благоевград, които те трябва да покажат  и да се борят за титлата „Училище на годината“. Инициативата се провежда под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„Училище на годината“ има състезателен характер  и е насочена към ученици от 1 до 12 клас от всички учебни заведения в града. Всички кръгове се проследяват от компетентно жури. Отборите се състезават в няколко направления, които сформират финалната оценка. Началото е с кръг „Знание“, следва „Култура“, „Спорт“ и презентация на учебното заведение.

Голямата награда и призът „Училище на годината“ се връчват за две възрастови групи от 1 до 7 клас и от 8 до 12 клас на тържествена церемония.

Добавете Вашия коментар

TOP