Заместник- кметът на Благоевград Христина Шопова награди баскетболистите в „Ученически игри 2017/2018“

02 Март 2018 | 18:15
0 коментара
Спорт

Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на Благоевград Христина Шопова връчи купи, медали и грамоти на най- добрите баскетболисти в „Ученически игри 2017/2018“.

Тя поздрави участниците и техните учители за добрата игра, спортсментството и усилията.  

„От името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име Ви поздравявам за това, което правите. Успях да бъда сред зрителите и да проследя Вашата игра и изключителната баскетболна среща, за което и Ви адмирирам. Искам да поздравя и Вашите учители и треньори, че с много хъс, усилия и желание организират подобни срещи , в които имате възможност да се състезавате помежду си и да показвате талант и качества! Това е един спорт, който дава много като дисциплина и като самочувствие, като отборен дух.  Бъдете такива, каквито Ви виждам сега и продължавайте да спортувате, защото това ще Ви даде много ценни неща в живота“, каза заместник- кметът Христина Шопова.  

Общо 42 отбора и над 500 ученици от всички 17 учебни заведения в Благоевград влязоха в надпреварата в поредното издание на турнира.

Участниците бяха разделени на групи 5-7 клас (момичета и момчета), 8-10 клас и 11-12 клас (девойки и юноши).

В категория момичета 5-7 клас, първо място спечели VII СУ „Кузман Шапкарев“, второ място- III ОУ „Димитър Талев“, а трето място за VI СУ „Иван Вазов“.

При момчетата, в същата група, учениците от II ОУ „Димитър Благоев“ грабнаха купата за първо място, възпитаниците от ПМГ „С.П. Корольов“- второ място, а третата позиция бе отредена за VI СУ „Иван Вазов“.

В групата 8-10 клас и при девойките и при юношите класацията бе индентична. Първо място спечелиха ПМГ „С.П. Корольов“, второ място-ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ и на трето място НХГ „Св. св. Кирил и Методий“.

Най- големите в състезанието, в групата на 11-12 клас при девойките на първо място се класираха ПМГ „С. П. Корольов“, второто място бе отредено след оспорвана игра за ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, а третото място - НХГ „Св. св. Кирил и Методий“.

При юношите купата за първо място отиде при ПМГ „С. П. Корольов“, второ място -ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ и третото място за ПГИ „Иван Илиев“.

Отборът на ПГСАГ „Васил Левски“ спечели купата за „Феърплей“, а учителят по физическо от ПГИ „Иван Илиев“ получи купата за „Най-добър треньор“. „Ученически игри“ са основна изява в областта на ученическия спорт.

Те създават условия за практикуване на спорт, сформиране и изява на училищни отбори чрез доброволно участие в организирани форми на спортно- състезателна дейност. Общинският турнир се провежда в резултат на целенасочената политика на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Именно д-р Камбитов осигурява всички награди, купи, медали и грамоти в ученическата надпревара.

Добавете Вашия коментар

TOP