Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов посети Благоевградска област, за да провери готовността на местните структури за предстоящите президентски избори

29 Август 2016 | 23:05
0 коментара
Политика
Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов посети Благоевградска област, за да провери готовността на местните структури за предстоящите президентски избори

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов посети Благоевградска област, за да провери готовността на местните структури за предстоящите президентски избори.

Визитата му бе в общините Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча и Гърмен, като по време на посещението си бе придружаван от народния представител и Областен координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева, както и народният представител от ГЕРБ – Гоце Делчев Георги Андонов.

Цветанов обяви, че кандидатът за президент на партията ще стане ясен в периода 22 септември – 2 октомври, но подчерта, че този човек със сигурност ще бъде разпознаваема фигура не само в страната, но и сред международните ни партньори.

Той коментира, че за последните 10 години, партия ГЕРБ се е доказала с това, че има изключително качествени хора, които заемат съответните отговорни позиции.

„Било то в местната власт, било то в изпълнителната власт или законодателната. Така, че всеки един от тези институции може действително да бъде номиниран за президент. Само мога да кажа, че кандидат – президентът ни ще бъде разпознаваем, ще бъде достатъчно познат на обществеността и на нашите международни партньори, така че от тази гледна точка ние няма защо да бързаме”, каза още Цветанов.

Той прибави, че мотото на президентските избори на ПП ГЕРБ ще бъде „Работим за хората”, защото това е най-важната задача на една политическа формация.

Според Цветан Цветанов ангажимент на българските политици е да мисля за избирателите постоянно, а не само когато наближат избори. Заместник-председателят на ПП ГЕРБ коментира, че за партията е по-важно да спечели президентските избори, а не това дали ще е на първи или втори тур.

Той добави, че целта на партия ГЕРБ е да спечелят с убедителен резултат, а ако отидат на втори тур разликата между техния кандидат – президент и опонента им да бъде толкова голяма, че да може в действителност да се даде устойчивост на правителството.

„Така ще може кметовете и местната власт да си свършат своите ангажименти, които са поели пред своите избиратели”, поясни Цветанов. Той каза още, че президентските избори са важни за стабилността на страната ни.

Добавете Вашия коментар

TOP