Зам. министър Ал. Манолев се включи в набирането на средства за закрит плувен басейн в Сандански

05 Август 2018 | 17:12
0 коментара
Общество

Община Сандански има за цел построяването на закрит плувен басейн. Преди дни зам.-министърът на икономиката – Александър Манолев, пое ангажимент да работи за осигуряването на финансови средства за изграждането на новото спортно съоръжение.

„Това е стара наша мечта. Още преди 1989 г. е имало проект това да се случи в града ни, но накрая партийните лидери решили да построят такъв басейн в Благоевград. Нашият град е с традиции в плувния спорт, няма да изброявам успехите на нашите състезатели, в момента по над 100 деца тренират в двата ни клуба „Вихрен” и „Сандански””, заяви Нина Ръждева, директор на Спортния интернат в Сандански.

Според нея само топлият климат в курорта и минералната вода, която вече е кът, няма как да решат проблема с липсата на закрито плувно съоръжение. Особено тежко е положението при най-малките плувци, които са принудени да прекъсват заниманията си през зимата, защото те се провеждат в открити басейни.

„Има опасност да не развием докрай даден талант, да изпуснем да имаме втори Веинцислав Айдарски или Антъни Иванов. Трудно е без закрит плувен басейн и за треньори, и за състезатели. Затова преди време събрахме подписка с искане за построяването на такова съоръжение”, допълни Нина Ръждева.

"За спорта в общината има два важни проекта – нова спортна зала и изграждането на закрит плувен басейн. Единият проект вече се изпълнява. Сега трябва да успеем да осигурим финансиране и за другия“. Това пък каза зам. министърът на икономиката, Александър Манолев, по време на церемонията по направа на новата спортна зала в Сандански.

Той се ангажира да работи за реализирането на тази цел съвместно с общината.

"Финансирането за залата бе осигурено още в края на миналия мандат от държавния бюджет. Всички ние се надявахме строителството да започне по-рано, но знам, че кметът и неговият екип искаха да подготвят един добър проект и нашата зала да отговаря на всички съвременни изисквания. Новата зала не означава само повече спорт, но и повече културни събития. Неща, които показват, че един град е жив, че се развива, че в него има млади хора и, надявам се, в нея да виждаме много от техните постижения", каза Манолев.

Добавете Вашия коментар

TOP