Зам.-кмета на Благоевград Василиса Павлова харчи близо 400 000 лв за фестивал „Милениум”

07 Август 2020 | 13:33
0 коментара
Общество

Зам.-кмета на Благоевград Василиса Павлова харчи близо 400 000 лв за фестивал „Милениум” от общинската хазна.

Софийската фирма „Бългериан лайв мюзик“ ЕООД на столичанина Алекси Калев, която срещу близо 70 хил. лв. организира джаз феста в Благоевград, получи договора за организиране и на фестивал „Милениум“ на 29 и 30 септември, за който община Благоевград ще му плати още около 400 000 лв. Комисията, провела обществената поръчка, в състав: председател – зам. кметът Василиса Павлова, и членове – директорът на правната дирекция Станислава Иванова, юристите Зоя Манова и Мила Миндова, гл. експерт „Култура“ Пролет Петкова, Атанаска Ковачева и общинските съветници Евгени Бибов, Гергана Муртова и Васил Миладинов, е препоръчала на градоначалника Румен Томов да сключи договор с класираното на първо място в надпреварата дружество и той го е направил.

Конкурент на Алекси Калев в поръчката бе обединението „БГ Фест“ ДЗЗД на „Музикален център Икономов“ ООД на Томчо Икономов, „Стройрент“ ЕООД и „Стейдж Мастерс“ ЕООД. В регламента на обществената поръчка бе обявено, че цената не е водещ елемент при избора на изпълнител. Така благоевградската фирма е елиминирана от надпреварата, въпреки че е предложила с 32 793,60 лв. по-ниска цена от софиянеца.

392 792,40 лв. е цената, срещу която Алекси Калев ще организира двудневното музикално събитие. Финалната комплексна оценка, която комисията е дала на „Бългериан лайв мюзик“, е 86,99 точки от максимални 100, срещу 68,50 точки за „БГ Фест“ ДЗЗД на Томчо Икономов.

Както „Струма“ писа, собственикът на „Бългериан лайв мюзик“ ЕООД е предложил в офертата си да се ангажира с промотирането и медийното отразяване на фестивала, както и иновативната му концепция за фестивал, включващ поп, рок, джаз, класическа, електронна и други видове музика. В двете музикални вечери на сцената той е обещал да излязат 16 изпълнители – по 6 групи дневно с по 1 хедлайнер и 1 специален гост, плюс театрално изпълнение, съобразено с характера на културното мероприятие.

Кметът Р. Томов се е съобразил със становището на комисията и е подписал договора с победителя в поръчката Алекси Калев. Припомняме, че фирмата му „Бългериан лайв мюзик“ ЕООД бе ангажирана с пряко договаряне без конкурс от кметския екип да организира джаз фестивала в Благоевград, който се състоя на площад „Македония“ на 25 и 26 юли.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP