Заловиха 600 кг. Хероин в ТИР пътуващ за България и 3 кг. Кокаин на летище София

17 Февруари 2017 | 09:27
0 коментара
Криминално

Турски митничари откриха рекордно количество наркотик в тежкотоварен камион, пътуващ за България. Междувременно на софийското летище бяха заловени няколко килограма кокаин в двойно дъно на багаж.

600 килограма хероин бе намерен в ТИР, пътуващ от Иран за България, от турски митнически инспектори. Шофьорът на ТИР-а обявил, че пренася бои и сондажни материали. Но на рентгеновата уредба се отчело наличие на повече товар и камионът бил претърсен. Наркотикът бил разпределен в пакети в два различни цвята и скрити между палетите в ремаркето. Според турската митническа служба заловеният 600 кг хероин е най-голямото разкрито количество наркотик за годината, на стойност около 30 милиона лева. 

Междувременно 3 086 грама кокаин задържаха митническите служители на Митница Аерогара София. Наркотикът е открит в двойно дъно на чекиран багаж на гражданка на Венецуела. Случаят е от 13 февруари. Тогава в багажа на Р. Веласкуез, митническите служители откриват в тайника плик с бяло прахообразно вещество, което при извършения наркотест реагира положително на кокаин.

Жената е задържана с прокурорско постановление за 24 часа, а вчера, 16 февруари, по внесено искане на прокурор от Софийска градска прокуратура, Софийски градски съд й наложил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража". /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP