Загиналият на Олимп спечелил на 16 г. национална купа като ватерполист

21 Май 2019 | 13:49
0 коментара
Общество

Загиналият в планината Олимп Мартин Киров се оказа известно име в родната водна топка.

В момента той играел в мъжкия отбор на Славия и помагал на треньора Ангел Бенински, който води детските отбори на тима.

На 16 години Мартин е в състава на "белите", които печелят националната купа по ватерпол преди 9 години. Тогава отборът се води от легендата в този спорт Иван Ковачев-Дембо, който е дядо на Мартин.

Под негово ръководство през 1991 г. младежкият национален отбор стигна до историческото шесто място на световното първенство в Лонг Бийч, САЩ. 

Самият Мартин се смята за един от най-добрите български играчи по водна топка от набор 1994 г. Два пъти е играл на финали на европейско първенство за юноши - в Щутгарт 2010 и Риека 2011. В последните няколко години започва като помощник-треньор, но успоредно с това играел успешно в мъжкия отбор на клуба, пише waterpolobg.com.

По-рано консулът на България в Солун Румен Лозанов разказа как се е стигнало до трагедията с 25-годишния Мартин в Гърция.. 

"Инцидентът е възникнал по време на преход в планината. По едно от трасетата, наречено Куфто, оценено с висока трудност. Бил е с малка група от българи - планинари. Впоследствие решават да посетят въпросното място. Нещастният случай възникнал при невнимание и подхлъзване", разказа консулът.

Оказва се, че Мартин и компанията му се отклоняват от маршрута и се стига до падането, което отнема живота на младия мъж.

Веднага след случилото се сигнал е подаден от българин, който е бил в групата, към гръцката планинска служба, обясни още Лозанов.

Добавете Вашия коментар

TOP