Задържаният за взривяването на банкомата в Сапарева баня остава в ареста

13 Ноември 2017 | 20:05
0 коментара
Общество

34-годишният Господин Динев, задържан след взривяването на банкомата в Сапарева баня призори наминалия четвъртък, остава в ареста.

Мярката му „задържане под стража” бе гледана днес от 10 ч. в Районен съд - Дупница. Тя бе при закрити врати. След 30-минунтно заседание съдът реши, че 34-годишният участник във взривяването, задържан първоначално за 72 часа остава за постоянно в ареста. Мотивът е, че може да се укрие.

Припомняме, че на 9 ноември около 03:20 ч., в гр. Сапарева баня, от офис на банка ДСК ЕАД на ул. „Княз Борис I“, в съучастие с Тодор Богданов/41 г./, Красимир Йорданов/40 г./ и Кирил Микев /35 г./., в качеството му на помагач, обвиняемият Динев умишлено улеснил противозаконно отнемане на чужд автомобил. 

Той управлявал лек автомобил „Фолксваген Кади“ и осигурявал безпрепятственото придвижване на друг лек автомобил - марка „БМВ Х5“, с който било извършено престъпното деяние, съобщиха от прокуратурата. Чрез взривяване на вратата на АТМ – устройство бил отнет сейф, съдържащ касета с парични средства в размер на 9000 лева. Обвиняемият Динев е задържан с постановление на прокурор в РП-Дупница за срок до 72 часа.

За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до десет години Останалите трима участници в обира на банкомата в центъра на Сапарева баня все още се издирват. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP