Датската полиция разследва кражба на бутилка водка, която е определена за най-скъпата  в света. Оценява се на 960 000 паунда, съобщава BBC.

Тя е била изработена от злато и сребри, а капачката е била инкростирана с диаманти.  Била изложена в бара, заедно с други рядко срешани питиета – част от внушителна колекция.

Собсвеникът на заведението – Браян Ингберг обясни, че бутилката е била част и от сцените във филма „Игра на карти“, където е била „подарък“ от руския президент на американския му колега.

Според разследващите не е ясно дали бутилката е пострадала. „Тя беше част от колекцията ми за шест месеца, но вече не“, коментира той и уточни, че е била взета назаем от друго място за временно ползване компанията Dartz.

Уникатът е бил изработен от руската компания за коли „Русо-Балик“ по повод стогодишнината от създаването й. Предната й част е била покрита с кожа, която е реплика на предната част на ретро автомобилите на компанията, a kапачката й наподобявала орел. Въпреки че крадците са заснето на охранителните камери, те все още се издирват.