Бившата приятелка на Григор Димитров и звезда в тениса - Мария Шарапова, бе забъркана в измама за милиони. Рускинята ще бъде разследвана заедно с строителната фирма "Homestead" заради непостроен комплекс в индийския щат Харяна.

Всичко започва през 2013 година, когато компанията прави мащабна реклама за комплекс, който ще започне да се строи. За целта са платени милиони на Шарапова да рекламира ВИП жилищата. Комплексът дори е планиран да бъде кръстен на нея - Ballet by Sharapova.

Веднага десетки богати граждани на индиския щат плащат още на зелено своите жилища, като в договора пише, че комплексът ще е готов до 3 години. До ден днешен обаче строежът дори не е започнат, а всички апартаменти са продадени предварително.

44-годишната местна жителка Бавана Агарвал завежда дело срещу "Homestead", в което твърди, че Шарапова също е замесена.

„Шарапова не само, че рекламираше усърдно мошеничеството, но и насърчаваше хората да инвестират в него. Съответно тя е част от престъпната група. Реших да платя още на зелено именно заради Шарапова, защото вярвах, че след като тя е рекламно лице и компелксът носи нейното име, няма как да ме излъжат”, твърди Агарвал.

БЛИЦ-СПОРТ