Забраняват чалгата на събора на Рожен, патрули ще дебнат за нарушители

12 Юли 2019 | 10:38
0 коментара
Култура

Чалгата ще бъде абсолютно забранена на Събора на народното творчество и животновъдството „Рожен 2019”, съобщиха организаторите.

Обществен транспорт от Чепеларе, Пампорово и Смолян облекчава трафика за Роженския събор

Те бяха категорични, че подобна музика няма да звучи от сцените на събора, а освен това патрули от частна охранителна фирма, наета да пази реда на поляните на Рожен, ще следи за спазване на събраната.

След тавана на цените за събора на Рожен, наематели се отказват от ресторанти

„Чалгата е абсолютно забранена, дори е разпоредено на патрулите да следят за спазване на забраната и в палатковите лагери, където се очаква компании да се веселят. При силна музика и нарушаване на спокойствието, де ще бъдат предупреждавани и т.н", коментира Симеон Караколев - изпълнителен директор на Сдружение „Рожен - наследство в бъдещето“, което съвместно с общините Смолян и Чепеларе организират събитието.

Слагат таван на цените на 5 продукта на събора на Рожен

Над 1 500 000 лева са очакваните приходи за местния бизнес от предстоящия събор, твърдят още организаторите. Средствата щели да  бъдат привлечени от  хотели, къщи за гости и места за настаняване, ресторанти, заведения за обществено хранене, туристически забележителности, занаятчии и транспортни фирми в област Смолян, които са със запълнен капацитет не само в дните на събитието 19- 21 юли, но и в периода преди и след събора.

Над 3 500 изпълнители ще се изявят във фолклорния конкурс на Роженския събор

Ранните резервации за събора в хотелските бази започнаха още в края на зимния сезон, а в началото на лятото бяха изчерпани местата за настаняване в Пампорово, Чепеларе, Смолян и околностите.

Роженският събор отново ще доведе до скок на летния туризъм в Родопите, какъвто бе регистриран и при предишните издания на събитието през 2015 и 2016 г. Тогава към събитието имаше невиждан интерес и то привлече общо над 650 000 посетители от страната и чужбина, които  дадоха сериозен тласък на местния бизнес, категорични са организаторите.

Добавете Вашия коментар

TOP