За шеста поредна година Благоевград ще бъде домакин на БГ наградите

10 Май 2018 | 14:47
0 коментара
Общество

За шеста поредна година Благоевград ще бъде домакин на БГ наградите. Това стана ясно по време на провелата се пресконференция в Зала 5 на Община Благоевград

На събитието присъстваха заместник-кметът на общината по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова , Генералният директор на БГ Радио, Николай Янчовичин и организатори на събитието.

„Тази година  Бг наградите няма да бъдат заедно с фестивала „Франкофоли“, заяви Христина Шопова.

По време на пресконференцията стана ясно, че тази година на събитието,което ще се приведе на 16 юни в парк „Македония“, ще бъдат връчени три специални награди.

„Едната награда ще бъде почетна- за композитора Тончо Русев, а другата награда ще бъде „Гранд  посланик на българската музика“. Това е град, който заслужава тази награда. Тази статуетка ще остане тук, в Благоевград, за бъдещите време на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов“, каза  Генералният директор, Николай Янчовичин.

Третата награда ще бъда обявена на награждаването, тъй като тя ще бъде изненада за всички. По време на пресконференцията съобщиха, че номинациите ще бъдат обявени тази вечер, а от утре започва гласуването в различните категории.

По думите на заместник-кметът Христина Шопова тази година ще може да се насладим на много добра българска музика. „Тазгодишното издание на  музикалните награди се очертава да бъде най-силно от всички досегашни“, подчерта  Христина Шопова.  

„Водещ на събитието ще бъде отново Рафи, тъй като миналата година беше чудесен. Другият водещ ще разкрием на по-късен етап“, заяви  Янчовичин . По време на провелата се пресконференция стана ясно, че  входът на наградите ще бъде свободен.

Добавете Вашия коментар

TOP