За първи път! Откриват модерно кино в Сандански за Коледа

04 Декември 2017 | 13:48
0 коментара
Култура

Ново и модерно кино отваря врати в Сандански за Коледа.

Това разкри кметът на общината Кирил Котев.

Киносалонът се намира в сградата на Народно читалище „Отец Паисий” на главната улица „Македония” в курорта. Ремонтните дейности вървят по план и в близките дни се очаква да бъде прерязана лентата на обекта.

Залата е оборудвана с най-съвременната кинотехника. 

Санданчани най-сетне ще могат да се насладят на прожекциите на 2D и 3D филми.

„Дълги години бяхме без кино и се радваме, че най-после това ще се случи. Ще бъде в залата, която някога също е посрещала любители на киното, но после е давана под наем и се е ползвала за други цели. Наемът за помещението е минимален, целта е градът да печели от наличието на модерно кино, а не читалището да печели”, споделиха от ръководството на НЧ „Отец Паисий”.

Предстои и откриване на обновената по проект за енергийна ефективност сграда на Дома на културата, ремонтиран бе Летният театър.

„За нас културата и изкуството са приоритет. Затова през изминалата година обогатихме програмата в общината. Домакини бяхме на „BG Music Festival”, за първи път имаше Детски „Пирин Фолк“, организираме много изложби, големи театрални и танцови спектакли, какато и Алеи на занаятите в град Сандански и град Мелник”, каза още градоначалникът.

По повод 180 години от рождението на Васил Левски община Сандански и Сдружение „Дякон Левски“ превърнаха в реалност една дългогодишна мечта на поколения санданчани.

В града навръх 18 юли, рождената дата на Апостола на свободата, бе открит паметник на великия българин. В края на 2016 г. бе обявен конкурс за изработване на идеен художествено-пластичен проект за паметник на Апостола в Сандански.

Дванадесет екипа от цялата страна представиха свои проекти, от които комисия избра творбата на скулптора Борис Борисов и архитект Пламен Цанев.

Стойността на проекта е 25 хил. лв., от които 9 хил. лв. бяха осигурени от членовете на Инициативния комитет Сдружение „Дякон Левски”.

Добавете Вашия коментар

TOP