За поредна година родният фолклор води туристи в Добринище на „Добринишко лято”

24 Юни 2017 | 09:43
1 коментара
Общество

Днес стартира за поредна година „Добринишко лято”.

За поредна година родният фолклор от различни краища на България води туристи в град Добринище.

„Добринишко лято” ще се провежда всяка събота през цялото лято и ще приключи в средата на месец септември. Основната цел е да се осигури забавление за гостите на курорта, които ще могат да пеят български песни и да играят нашенски народни хора.

„На площада в града ни вече е изградена сцената. Ще дадем изява и на самодейци, и на ентусиасти, и на професионалисти. Преди години решихме да не правим само един фестивал, а всяка събота да има български фолклор в Добринище. Ще ни гостуват изпълнители от читалища от всички краища на България, те ще покажат богатството на тамошния фолклор. Чужденците са впечатлени от тази наша инициатива, учат и песните ни, и танците ни”, каза кметът на Добринище – Китан Галчев.

Управата на града се е погрижила и за хигиената в населеното място. Навсякъде е почистено, тревата е окосена, улиците са измити. Фолклорната фиеста ще започва всяка събота в 19 часа и ще продължава поне час и половина. Често обаче се носят песни до късно вечерта, а кръшните хора опасват централния площад на Добринище.

Добавени коментари

Дг публикува:
24 Юни 2017 | 16:34
ИНЖ.Китан Галчев

Добавете Вашия коментар

TOP