За поредна година Община Благоевград ще се включи в инициативата "Да изчистим България заедно”

04 Юни 2016 | 08:33
0 коментара
Общество
За поредна година Община Благоевград ще се включи в инициативата Да изчистим България заедно”

За поредна година Община Благоевград ще се включи в инициативата "Да изчистим България заедно”. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Определени са общо 21 площи, включващи междублокови пространства, градинки и замърсени терени. Кампанията ще се проведе от 09.00 часа. Днес от 09.00 - 17.00 часа на партера в сградата на Община Благоевград ще се раздават материали и ръкавици във връзка с кампанията “Да изчистим България заедно”. 


На 4 юни ще бъдат почистени пътят за с. Делвино и Делвинско дере, теренът срещу входа на ЗМК, мястото между Енергоснабдяване и Военното поделение, ул. ”Делвинска” (от към страната на ж.к. ”Орлова чука”, улица „Околчица“ - шкарпата, над “Кури Дере”. Дейности по почистване ще има и на улица ”Ал. Стамболийски” – шкарпата срещу общежитията на АУБ, над стадион Христо Ботев”, над ж.к. „Освобождение“ – посока стария път за село Бараково, дерето на кв. „Струмско“, пътят за село Дъбрава, пътят за село Бараково, за село Бучино, между село Българчево и село Бучино, над село Зелен дол – м. Чуката, в района на моста на река Струма и пътя за село Зелен дол, село Изгрев – пътя над ”Благоустройствени строежи”, Логодаж – пътя покрай язовира, село Покровник (при моста на река Четирка и покрай реката), като и шкарпа покрай стари гробища.

Пълните чували с отпадъци следва да бъдат поставени до контейнерите за битови отпадъци или на фиксирани сборни места, след което своевременно ще се извърши транспортирането им. 

Добавете Вашия коментар

TOP