За поредна година кукери гонят злите духове в Благоевград

01 Януари 2020 | 12:03
3 коментара
Култура

За поредна година кукери гонят злите духове в Благоевград. В първите часове на Новата 2020 година групи от града обикалят кварталите и гонят злите духове с танци. В обедните часове се очаква дефилето да премине и по централна градска част, като традиционно кукерите се събират на площад „Македония“, където могат да бъдат наблюдавани от жителите и гостите на града. И тази година се очаква персонажите в групите да са традиционните за Пиринско – булка и младоженец, поп, мечка и маскирани с кожи бабугери.

Кукерските групи в града ще обикалят от къща на къща в днешния ден, за да прогонят злите сили и годината да бъде плодовита.

Добавени коментари

Да бе,да! публикува:
01 Януари 2020 | 13:57
Журналистите в областта затова още мълчат.За да си стъкмят информацията,та да оневинят Апостолови-баща и син.Сега ще ги изкарат герои-защитници на населението! Скоро Поли ще даде изявление,а малкият,Стефчо де,още не се е научил да говори.Той ще свири със съдийската свирка като снощи-бил е само рефер!
Аналог публикува:
01 Януари 2020 | 13:48
"...кукери гонят злите духове в Благоевград." А в Симитли Поли гони с шамари младежи заради пиратки "колкото микрофон" големи.Ама не де!Кой е най-главният в Симитли? -Поли и синът му! А ако не са те?!Знаете ли какъв хаос ще настъпи? Добре че са те! Вчера цял ден си стъкмяваха "сурвачките".
Опа публикува:
01 Януари 2020 | 12:21
Нищо не пишеш за твоя приятел Поли! Споко- и "струмите" са с пълни усти. Мълчанието на Ягнетата...

Добавете Вашия коментар

TOP