За пореден път! Съдебни охранители в Благоевград се разбунтуваха, скочиха срещу държавата!

07 Март 2018 | 13:49
0 коментара
Общество

Служителите от „Съдебна охрана“ при Окръжен съд-Благоевград завиха, че завеждат дело срещу държавата за неспазени два закона от страна на Министерски съвет.

„Ние, служителите на Съдебна охрана се чувстваме потърпевши от това, че заплатите ни изостават в сравнение с инфлацията и тези на останалите колеги от Национална служба „Полиция”. Спрямо нас се прилага тактиката: „Разделяй и владей”, каза един от протестиращите съдебни охранители.

„Ние сме отхвърленото дете на тази тричленка, винаги се гледа за полицията, дадоха им увеличение, но ние също влизаме в този член от закона за МВР, който им дава увеличение на заплатите. С адвокати обмисляме да съдим държавата, таблицата със званията и съответното заплащане за полицаите е явна и се знае какво ще получат, докато нашата по незнайни причини е секретна”, каза председателят на синдиката в Благоевград Гаврил Митушев.

„Увеличението ни цифром и словом е 35 лв., това е по лев на ден, просто ни затвориха устите с това „увеличение”, така как да се чувстваме като служители от Сектор „Сигурност”, каза Веселин Петров.

„В момента Министерски съвет нарушава два закона-този за съдебната власт и този за МВР”, за това ще съдим държавата”, каза инспектор Атанас Уков. Поредният протест на охранителите се проведе по обяд днес пред Съдебната палата по време на обедната почивка.

Протестиращите почерпиха за професионалния си празник, който е днес-7 март, 15 г. от създаването на Главна дирекция „Охрана“.

„Тези хора заслужават подкрепа, в продължение на шест години като съдебен заседател съм била свидетел как професионално си изпълняват задълженията”, каза бившата учителка Цветанка Николова. 

Протестиращите почерпиха за професионалния си празник, който е днес - 7 март, 15 г. от създаването на Главна дирекция "Охрана".

/БГНЕС/

Добавете Вашия коментар

TOP