За пета поредна година община Кресна ще бъде домакин на „Пролетен празник на животновъдството и земеделието - 2016”

25 Март 2016 | 10:24
0 коментара
Общество
За пета поредна година община Кресна ще бъде домакин на  Пролетен празник на животновъдството и земеделието - 2016”

Фермери от цялата страна ще представят оригинални български породи и сортове в петото издание на „Пролетен празник на животновъдството и земеделието - 2016” в Кресна. 

Празникът на българските изконни традиции, пасторален бит и култура ще се проведе на 16 април (събота) от 10:30 часа в южната част на града, в непосредствена близост до главен път Е-79. 

И тази година основен организатор е Съюз на фермери - Струма със съдействието на Асоциацията за автохтонни породи кози в България, Международна асоциация "Каракачанско куче" 
Б.Д.О.Б.Р. СЕМПЕРВИВА, ХРАН-КООП и Община Кресна.

​В рамките на празника ще бъде открита V Национална изложба на оригинални български породи кози. На поляните ще дефилират каракачански кучета и редки породи домашни животни.

Ще се проведе и парад на най-добрите пръчове и кози от селекцията на Асоциацията за автохтонни породи кози в България (ААПКБ).

Празникът включва още представяне на занаяти и традиции, зелени идеи и инициативи, продукти на местни земеделски производители, базар на натурални и биопродукти.

Ще бъдат направени и демонстрации на методи за защита на домашни животни. 

Предвидени са забавни игри за малки и големи деца на тема "Опазване на природата". 

„Пролетен празник на животновъдството и земеделието`2016” ще бъде съпътстван от жива музика - автентичен фолклор. Всички присъстващи могат да участват и в томбола със специални награди.

Добавете Вашия коментар

TOP