За какво да внимаваме през годината на Жълтото земно куче?

02 Февруари 2018 | 03:20
0 коментара
Любопитно

Според китайския календар от 16-ти февруари официално навлизаме в годината на Жълтото земно куче. 

За всеки един от нас този период ще носи различни емоции и ще ни постави в ситуации, от които ще можем да вземем най-доброто. 

Ако правилно подредим приоритетите си, ще имаме възможност да излезем по-мъдри и по-смели от предстоящата година на Жълтото куче. 

Китайската астрология е с 5-хилядолетен стаж и далеч преди новата ера до нея са се допитвали с уважение властници и богати търговци. Възникналите на запад системи разглеждат благоприятните и неблагоприятните влияния на планетите върху съдбата и ежедневието на човека. Древните китайци следят подемите и спадовете на естествените ритми, свързани с цикличността на деня и нощта, сезоните, приливите и отливите и лунните фази.

китайско жълто куче
Снимка: Thinkstock

Астрономическият зодиак дели годината на 12 части, Източният се базира на 12-годишни цикли. Зодиите се изреждат, властвайки по една пълна година.

Скоро Червеният Петел ще даде път на нов символ – Жълтото Земно Куче. Животното – покровител ще влияе на живота на хората и всеки трябва да знае какви проблеми могат да се очакват през 2018 г.

Годината на Жълтото Куче ще промени приоритетите. Активните дейности, амбициите и стремежът към успех ще бъдат сменени от покой, хармония и тихо семейно щастие. Новата година обаче носи нови опасности и непланирани събития, за които трябва да бъдете подготвени.

Трябва да се обръща внимание на всички сфери на живота, особено на физическото здраве и любовта. За да не ви обърне гръб вашият  късмет избягвайте конфликти, следете поведението си, помагайте на близките си, обръщай внимание на роднините си и се опитвайте напълно да изключите негативните настроения.

Неприятности могат да ги очакват онези, които са свикнали да пренебрегват собственото си здравословно състояние. Символът на годината няма да толерира небрежност, така че при всяко неразположение, търсете причините за това. Хората с хронични заболявания трябва да посещават по-често своя лекар, за да предотвратят изостряне на заболяването. Спортуването, укрепването на имунитета и възстановяването на жизнеността ще ви дадат възможност да прекарате цялата година благополучно.

китайско жълто куче
Снимка: Thinkstock

В любовта, бъдете внимателни към своя партньор. Не предавайте любовта и чувствата на партньора си, в противен случай рискувате собственото си благополучие. Кучето няма да толерира и най-малкия намек за изневяра и може да насочи целия си гняв към човека, който е решил да кривне от правия път.

Пазете се от финансови рискове. Необмислени действия, насочени към бързо обогатяване, неизбежно ще ви доведат до трудности. Изчислявайте  всяка своя стъпка и не бързайте да вземате решения, като слушате съветите на некомпетентни хора. Макар че трудно да се постигнат големи финансови победи без риск, там където можете да рискувате без значителни загуби, действайте бързо.

Следете настроението и поведението си. Жълтото куче не толерира егоистични хора, които търсят успех на всяка цена. Ако често проявявате негативните черти на характера си, можете да привлечете ненужни проблеми. Следвайте поведението на тези благородни животни и се опитайте да приемете от тях тези положителни качества, които ще ви помогнат да живеете в хармония със себе си и другите около вас.

Избягвайте несигурността. Кучето винаги е наясно с това, което се случва и не се колебае , когато взема отговорни решения. Ако се отпуснете  и си позволите да се съмнявате тогава, когато има нужда от бърза реакция, може да се провалите.

Като спазвате тези прости правила, ще можете да постигнете невероятни успехи, да привлечете благополучие в живота си и да спечелите заслужената слава и материална независимост. Тази година е най-добрата за създаване на семейство, така че в любовните отношения влагайте целия си чар.

китайско жълто куче
Снимка: Thinkstock
източник: Edna.bg

Добавете Вашия коментар

TOP