За Бога! Никога не яжте тези шест продукта

08 Юли 2016 | 15:20
0 коментара
Любопитно
За Бога! Никога не яжте тези шест продукта

Ако искате да се радвате на добро здраве и красива фигура и да водите здравословен начин на живот, преди всичко трябва да промените хранителните си навици. За начало можете да откажете 6 продукта, които само вредят на организма ви. Бананов чипс 

Много хора смятат, че банановият чипс е полезен, колкото останалите сушени плодове. Малцина обаче се замислят как се приготвя това вкусно лакомство. Банановият чипс се прави като картофения - пресни банани се режат на тънки резени и се пържат в огромно количество мазнина, а за финал се топват в захарен сироп (за да са хрупкави). 

По вредност банановият чипс се намира някъде между чийзбургера и шоколадовите блокчета. 

Мюсли 

Проблемът е, че мюсли-смесите съдържат огромно количество захар и растителни масла. Производителите щедро добавят подобни съставки за подобряване на вкуса. 100 гр. от този продукт съдържат около 400 ккал, което определено е твърде много за "полезен и диетичен продукт". 


Преработено месо 

Към тази категория спадат всички месни продукти, които са приготвени без ваше участие - консерви, кренвирши, готови кюфтета и други полуфабрикати. Диетолозите са на мнение, че трябва да изключите тези храни от менюто си. 

Освен че са подправени с огромно количество сол, консерванти, вкусови добавки и други "химии", те съдържат и вредни мазнини, които водят до покачване на холестерина в кръвта и могат да станат причина за затлъстяване и сърдечни заболявания. 

Майонеза 

Майонезата е истински рекордьор по вредност сред всички купешки сосове. За приготвянето й всъщност са нужни само 4 съставки - олио, яйца, оцет и подправки. А сега прочетете етикета на купешката майонеза. Ще видите по-скоро извадка от учебник по химия, отколкото рецепта на сос, с който да си подправите салатата. При това домашната майонеза е вредна само с калоричността си, докато при заводската това е последният проблем. 

Замислете се колко може да е вреден един продукт, ако може да се съхранява цели месеци, а сред съставките му са изброени само сурогати? 

Маргарин 

Маргаринът е изкуствена мазнина, произведена от вода, емулгатори и растителни мазнини, получени най-често от генно модифицирана соя. Съдържа и вредни транс-мазнини, които, както споменахме, повишават нивото на холестерина и стимулират развитието на сърдечни заболявания. Надяваме се никога повече да не си купите маргарин. 

Обезмаслени продукти 

Отслабващите наблягат на обезмаслените продукти толкова, колкото нехаещите за диетите наблягат на хамбургерите. При това обаче обезмаслените кисели млека и сирена не са толкова диетични, колкото си мислите. Извличайки по технически или химически начин мазнините от продуктите, производителите ги заместват с подобрители на вкуса и други добавки, които да компенсират изгубения с мазнините вкус. 

Освен това за повишаване на трайността се добавят транс-мазнини - изкуствено стабилизирани мазнини, които по данни от редица изследвания повишават нивото на холестерина. 

Оказва се, че крайният продукт, макар и по-ниско калоричен, е само вреден за нас заради множеството химически добавки.

Източник: woman.hotnews.bg

Добавете Вашия коментар

TOP