За 7 млн.лв! „БМВ-2000” купи базата на „Петрол” в Благоевград!

09 Декември 2017 | 18:24
0 коментара
Бизнес

Благоевградската фирма „БМВ-2000” ООД е новият собственик на базата на „Петрол“. Сделката е сключена преди около две седмици, като коментираната цена е около 7 млн. лв.

Базата за съхранение на петролни продукти, която се стопанисваше от „Нафтекс-Петрол” на ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев, е разположена на огромна площ от около 43 дка в кв. „Грамада” и е съседна на базата на „БМВ-2000”. Разполага със склад за светли горива с резервоарно стопанство и жп естакада със съответните колектори, помпени групи за обслужване на резервоарното стопанство, обваловки и пречиствателни съоръжения за отпадните води, административни помещения и портали. Петролната база е с бетонирана площадка, наземно разположен резервоарен парк, оборудван със земно-насипни обваловки и система за контрол на течове.

Основният бизнес на новите собственици – тримата бизнес съдружници Йордан Йорданов, Витан Витанов и Владимир Борисов, в „БМВ-2000“ ООД също е свързан с търговия с горива и смазочни материали, те държат петролната база на „Лукойл” в Благоевград. С придобиването на материалните активи на „Петрол“ бизнесът им се окрупнява и стават реалните лидери на пазара. Те вече са започнали ремонт на резервоарите за гориво в новозакупената база.

в. "Струма"

Добавете Вашия коментар

TOP