За 5 698 760.00 лева! 22 улици в Гоце Делчев с нов облик

03 Декември 2018 | 17:42
0 коментара
Бизнес

С пресконференция и официално откриване, днес приключи работата по реконструкцията и рехабилитация на уличната мрежа в западната част на Гоце Делчев.

Стойността на проекта бе в размер на 5 698 760.00 лева, от които 4 843 946.00 лева европейско финансиране,

Строителните дейности по проекта включваха пълно обновяване на 22 улици в Гоце Делчев с обща дължина от 6400 линейни метра. Това са улиците: “Иларион Макариополски” – север и юг, “Христо Силянов”, “Полковник Дрангов”, “Пирин”, “Арда”, “Марица”, “Тунджа”, “Цариброд”, “Екзарх Йосиф”, “Враня”, “Пирот”, “Ниш”, “Кичево”, “Дебър”, “Прилеп”, “Атанас Свещаров”, “Кръстю Сарафов”, “Атанас Дуков”, “Стефан Захариев”, “Гьорче Петров”, “Преспа” и “Вихрен”.

Подменена бе 37 хил.кв.м асфалтова настилка и 25 хил.кв.м. тротоарна настилка по улиците, монтирани бяха обезопасителни парапети пред училищата, нови пътни знаци, направена бе пътна маркировка и „повдигнати“ пешеходни пътеки с цел подобряване организацията на движение, както и намаляване риска от пътно-транспортни произшествия с МПС и пешеходци.

Благоустроени бяха подходите към жилищните блокове и гаражите, изградени бяха уширения за паркиране и поставяне на контейнери за битови отпадъци.

Подменено бе уличното осветление с ново енергоефективно, което да спомогне за по-добра осветеност на улиците и комфорт на гражданите, а така също и за намаляване на енергийното потребление и разходите на общината. Изпълнени бяха предвидените мерки за озеленяване – облагородяване на прилежащите към улиците зелени площи, санитарни сечи на стари дървета и засаждане на нови дървета.

Тези мерки пряко ще допринесат за намаляване на замърсяването на въздуха и повишаване на привлекателността на града. На всички рехабилитирани улици по проекта бе изградена достъпна архитектурна среда за хора с увреждания.

Откриването на обновените улици в рамките на проекта, се състоя на улица “Иларион Макариополски”, до вековния чинар, който е един от символите на града. Неврокопският митрополит Серафим отслужи водосвет и отправи благословия за всички, които ще използват новата придобивка, като пожела да бъдат извършени още много такива полезни инвестиции в общината.

Това е третият голям проект, свързан с обновяване на инфраструктурата в град Гоце Делчев.

Предстои същото да се случи и в югозападния квартал на града, където в момента се прави подготовка за подмяна на водопроводната мрежа.

Добавете Вашия коментар

TOP