XXVI-ят випуск на Американския университет в България се дипломира онлайн

18 Май 2020 | 12:11
0 коментара
Култура

Дипломирането на двадесет и шестия випуск студенти на Американския университет в България тази година беше специално. 

Заради обявената извънредна епидемична обстановка в страната, завършващите не получиха дипломите си лично на тържествена церемония в студентския кампус. Вместо това, от университета изразиха уважение към своите студенти и академичните им постижения със специално видео, което може да бъде видяно в социалните мрежи на висшето училище. 

Традиционната церемония по дипломиране се отлага за октомври. Тази година АУБ връчва общо 212 дипломи, от които 185 са на бакалаври. Обучението си завършват и участниците в магистърските програми за ръководни кадри на АУБ, които се провежда в София. Обичайно за ВУЗ-а, випуск 2020 е мултинационален. Освен от България и региона, висшето училище завършват и граждани от Европа, Азия и Америка. Сред тях са: Виетнам, Италия, Испания, Казахстан, Обединеното кралство, Русия, Съединените щати, Сейшелските острови, Таджикистан и други.

Студентите получиха специални поздравления от в.и.д. президент на АУБ д-р Дейвид Еванс, Виктория Ентуисъл от Настоятелството на университета, Н.Пр. Херо Мустафа, посланик на САЩ в България, възпитаници и преподаватели, посочват от пресцентъра на АУБ.

Добавете Вашия коментар

TOP