Взривен банкомат в Пловдив

07 Юли 2018 | 11:30
0 коментара
Криминално

Тази нощ около 4.40 е взривен банкомат на ДСК в преддверието на банков клон в кв. „Тракия“ в Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС от града на тепетата.

Силният взрив е събудил хората в околните блокове. Районът в момента е отцепен и се провеждат процесуално-следствени действия. Банкоматът се намира в остъкления вход на банков клон на кооперативния пазар в квартала.

През деня районът е много оживен, но през нощта е сравнително пусто. Според търговците на пазара, които са там от ранни зори, вчера банкоматът е бил зареден - по някои данни със сума между 60 и 80 000 лева, защото идва датата на получаване на пенсиите. Стъклата на преддверието са разбити, някои се свалят сега натрошени, части от банкомата се търкалят вън.

Това е вторият взривен банкомат през последните няколко дни. В четвъртък, когато се отбелязваха 139 години от създаването на МВР, беше взривен банкомат в столичния квартал „Люлин“.

По този повод министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че вече се е превърнало в традиция празниците да се посрещат с взривени банкомати. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP