Възстановяват се присъствените занимания за всички ученици от пети до единадесети клас

31 Май 2021 | 09:32
0 коментара
Общество

От днес се възстановяват присъствените занимания в училищата за всички ученици от пети до единадесети клас. Това става съгласно заповед на министъра на здравеопазването от 18 май т.г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

В училищата ще продължат да се прилагат вече въведените противоепидемични мерки за дезинфекция и носене на лични предпазни средства. Както досега, ще се ограничават контактите между отделните паралелки и класове.

При повишена заболеваемост сред ученици или учители директорите могат да предлагат преминаване към обучение от разстояние в електронна среда. Това предложение трябва да е предварително одобрено от над 50% от родителите, съгласувано с обществения съвет и прието от педагогическия съвет на съответното училище.

След приключване на тази процедура се уведомява регионалното управление на образованието. Предложението се изпраща до министъра на образованието и науката, който взима окончателното решение.

Не е необходимо разрешение от министъра, когато по преценка на директора към дистанционно обучение преминава отделна паралелка от училището.

Срокът за преминаване към обучение от разстояние ще се съобразява с епидемичната обстановка в училището. Тъй като присъственото обучение е изключително важно за постигане на заложените образователни цели и социализацията на учениците, желателно е по възможност дистанционните занятия да не продължават повече от 10 учебни дни.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP