Възроденият “Малеш” отстъпи с 3:4 на аржентинците от “Спортист Падеш” в Струмяни

31 Юли 2020 | 08:41
0 коментара
Спорт

тборът на “Малеш” /Микрево/, който няколко сезона липсваше на футболната карта, отстъпи на петодивизионния “Спортист Падеш” с 3:4 в контрола на изкуственото игрище в Струмяни.

Символичните гости от благоевградското село доминираха през първото полувреме и поведоха с гол на капитана Благовест Стоицов. Таранът Кристиян Димитров се възползва от контраатака отляво и удвои преднината с първото си попадение през лятната подготовка. Комфортният аванс сякаш подейства отпускащо на аржентинците и възроденият тим на бившия участник в “Б” група обърна резултата. Два пъти за избраниците на играещия треньор Красимир Стоянов, който е ексзащитник на “Пирин”, заби петричкото попълнение Ангел Методиев. Чевръстият юноша на “Беласица” асистира и на кресналията Борислав Божинов за 3:2. Момчетата на старшията Кирил Цацов се събраха за финален щурм, а усилията им с късни голове осребри ексорлето Кирил Грозданов, който постепенно се превръща в лидер на четвъртия в зона “Струма 1” на пиринската бундеслига.
Новият “Малеш” бе учреден от бивши футболисти на игралия някога сред професионалистите микревски тим. За президент бе избран Радослав Пецанов, а членове на Управителния съвет са капитанът на отбора Марио Кирянски, Аспарух Шекеров, Йордан Марков и играещият наставник Красимир Стоянов. Негов помощник-треньор е Борислав Подгорски. “Малеш” вече подаде документи за “А” ОФГ – Благоевград, четвъртото ниво на родния футбол, в Областния съвет на БФС – Благоевград. “Целите, които сме си поставили, са да утвърдим отбора в групата с помощта предимно на местни момчета. Радващо е, че на терена се завърнаха вратарят Борислав Подгорски и полеви състезатели с доста опит като Аспарух Шекеров, Радослав Пецанов и Марио Кирянски. Финансирането изцяло поема община Струмяни”, коментира Кр. Стоянов.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP