Възобновиха съдебното следствие срещу бившия шеф на УВЕКС Тодор Гикински

22 Януари 2020 | 07:18
0 коментара
Общество

Добричкият районен съд възобнови съдебното следствие срещу бившия изпълнителен директор на ВиК, санданчанина Тодор Гикински.

Според магистратите обстоятелствата по делото не са изяснени, затова насрочиха ново заседание на 17 февруари, когато отново ще бъдат разпитани трима от свидетелите, настоящи работници във водното дружество.

Припомняме, че административното наказателно дело е образувано по постановление на Районна прокуратура – Добрич, с което е направено предложение за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание на Тодор Гикински. Той е обвинен за това, че през периода от 10-и до 14-и февруари 2019 г. в село Батово в качеството си на изпълнителен директор на акционерното дружество чрез посредственото извършителство на трети лица – работници и служители във фирмата, в нарушение на разпоредби от Закона за водите е изградил съоръжение за водоползване от река Батовска, а именно – заустил е води директно в местната помпена станция. През септември Окръжен съд – Добрич потвърди временната мярка срещу Гикински „отстраняване от длъжност“, за да не може да влияе на свидетелите по делото.

През април 2017 г. Тодор Гикински беше отстранен от поста управител на общинското дружество УВЕКС в Сандански с решение на Общинския съвет в курортния град по предложение на кмета Кирил Котев. Кметът на общината обоснова искането си с факта, че Гикински има обвинение за престъпление по повод изграждането на водопровод в село Кръстилци.

Тогава действащият кмет Кирил Котев посочи също така, че срещу управителя на УВЕКС ЕООД има издадени 15 съдебни акта, обжалванията не успяват в съдилищата, а общината плаща за нарушенията.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP