Възобновено е строителството на АМ „Струма” през археологическите разкопки край Покровник

27 Март 2019 | 07:41
0 коментара
Общество

Строителството на автомагистрала „Струма“ в района при разкопките край благоевградското с. Покровник е възобновено. Сигнали, че археологическият обект са разрушава, взривиха вчера социалната мрежа и изправиха „на нокти“ членовете на инициативния комитет „Спаси Скаптопара“.

Репортерска проверка на място констатира, че  районът с откритите артефакти не е засегнат от стартиралите изкопни дейности от фирма „Агромах“. Пазачът, назначен от вчера на обекта, обясни, че преди обяд заедно със строителите на разкопките са били и археолози, които са коментирали, че след около седмица се очаква да стартират дейностите по преместване на находките, които влизат в трасето на магистралата.

„Проектът за социализация на археологическия обект трябва да се предостави на гражданите на Благоевград, това е ангажимент, който поеха от АПИ при последните ни разговори“, заяви за „Струма“ Павел Деспотов от инициативния комитет. Той допълни, че цялата територия е археологически обект и е некоректно от АПИ да не се съобразят с направените договорености.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP