Възмутени родители сигнализират: Своеволия в СОУ "Св.св. Кирил и Методий" в гр. Симитли

24 Юли 2018 | 09:56
29 коментара
Общество

Възмутени родители сигнализират: Своеволия в СОУ "Св.св. Кирил и Методий" в гр. Симитли. 

Директорът Таня Янкова: Това са клеветнически сигнали, в училището няма напрежение.

Pirinsko.com публикува сигнал на възмутени родители без редакторска намеса:

Своеволия в СОУ "Св.св. Кирил и Методий" в гр. Симитли. Директорката на училището Таня Янкова се саморазправя с неудобните за нея учители, без да има каквито и да е скрупули, за това, че срива репутацията градена с години на професионалистите работещи в училището повече от 20 години. За да освободи места за свои хора директорката прибягва до мръсни номера като кара близки до себе си родители да пишат невярни твърдения до нея, за нарочените от нея учители за премахване.

Две назначения в училището са направени в разрез с трудовия кодекс, като за въпросните места не са обявени конкурси нито в бюрото по труда нито в регионалния инспекторат. Възмутените родители посочват още, че последния случай е с дългогодишната учителка Спаска Чобанова която е председател на училищната КТ Подкрепа и се бори със своеволията на Янкова и същата е приложила всеизвестните на всички в градчето й номера, като кара родители на деца обучаващи се там да пишат доноси срещу Чобанова а целта е да я дискредетира и да я премести възпитателка за да може да сложи на нейно място учителка без опит но близка до нея .

Pirinsko.com потърси за коментар г-жа Чобанова, която заяви, че отношенията й с директорката са добри, но не отрече, че има подобни коментари сред колегите й, че умишлено се разпространява слух, че щяла да се пенсионира заради недоволни родители от нея.

"30 години съм учител, винаги моите ученици са си тръгвали с уважение и това ако се окаже вярно, че през месец Септември ще ме направят възпитател да водя занималнята, се прави по грозен начин и ще си търси правата по закон", допълни Спаска Чобанова. 

​"Г-жа Чобанова е мой служител и нямам забележка от нейната работа. Най-вероятно това са клеветнически сигнали, защото в училището няма напрежение. Имахме родителска среща с предстоящите първолаци. Всички, които са подали заявления са приети и на есен ще имаме три начални класа. Още повече при мен вратата е отворена за всички родители, които имат въпроси могат да ни посетят, за да разговаряме", коментира пред Pirinsko.com Таня Янкова, директор на СОУ "Св.св. Кирил и Методий" гр.Симитли.

Добавени коментари

Рени публикува:
03 Август 2018 | 10:39
По съдебен път, по скоро Г-Жа Чобанова да си изчисти името, защото тука обидни коментари срещу доректорката не виждам по скоро всички гнусни клевети са срещу госпожата и са от една госпожа която има личен мотив срещу членове от семейството на Г жа Чобанова и то си личи злобата в самите коментари :)
Сандра публикува:
02 Август 2018 | 00:52
Как може да се говорят такива неща???? Цели 4 години Г-жа Чобанова ме е учила ,не само мен и още 20 деца как да се разбираме помежду си, как да бъдем по сплотени и най-вече как да се обичаме... Това е госпожа с много години практика ,през тези години е првила и грешки ,но за това време тя се е научила как да се държи с деца на толкова крехка възраст.. Тази Г-жа винаги ще остане в сърцето ми така като бие сме в нейното ,тя ни наричаше нейни деца и ни обичаше като такива Била е с нас и в трудни и в хубави моменти ,изживяхме едно прркрасно детство заедно с нея и мисля ,че това което се говори за Г-жа Чобанова не е по никакъв начин заслужено.... Има как да показва на още много деца колко прекрасен е света,как може от дъното да се издигбеш на високо ,стига да спрат тези безумни постъпки от страна на Г-жа Янкова Може ли Г-жа ,която може да ти покаже правилния път, може да те научи на най-добрито за теб да бъде госпожа в занималня .... И както забелязвате все още сме живи ......не ни е пребила!
Елица публикува:
01 Август 2018 | 23:42
Само ние (учениците на Г-жа Чобанова) можем да говорим за това как се държи Г-жа Чобанова с учениците си.Цели четири години тя ни научи на всичко необходимо и задължително, а дори и повече.Обичаше ни като свои деца, даваше ни съвети и да караше ни се, когато не сме прави, но никога не е подхождала със злоба.Пълни глупости са клюките, че бие ученици, фабрика за шамари или там както го наричате още.Много ми е обидно да слушам такива обиди по адреса на нашата любима учителка!Мога да кажа, че тя е един достоен за уважение човек и всички истински хора и нейните ученици ще потвърдят! Благодаря на читателите за отделеното време!
МОН публикува:
30 Юли 2018 | 23:51
Не познавам г-жа Янкова и г-жа Чобанова, но от целия материал и коментари виждам, че това е една клевета срещу Янкова от страх, че въвежда нов съвременен подход в колективната работа като загърбва комунистическите порядки на Чобанова и съветвам директорката да изчисти името си по съдебен път, това е пълна клевета и организирани коментари.
МОН публикува:
30 Юли 2018 | 23:18
Не познавам г- жа Янкова и г -жа Чобанова но отцелия материал и коментари виждам че това е една клевета срещу Янкова от страх че въвежда нов съвременен подход в колективната работа като загърбва комунистическите порядки на Чобанова и съветвам директорката да изчисти името си по съдебен път , това е пълна клевета и организирани коментари .
МОН публикува:
30 Юли 2018 | 23:12
Не познавам г- жа Янкова и г -жа Чобанова но отцелия материал и коментари виждам че това е една клевета срещу Янкова от страх че въвежда нов съвременен подход в колективната работа като загърбва комунистическите порядки на Чобанова и съветвам директорката да изчисти името си по съдебен път , това е пълна клевета и организирани коментари .
МОН публикува:
30 Юли 2018 | 23:10
Не познавам г- жа Янкова и г -жа Чобанова но отцелия материал и коментари виждам че това е една клевета срещу Янкова от страх че въвежда нов съвременен подход в колективната работа като загърбва комунистическите порядки на Чобанова и съветвам директорката да изчисти името си по съдебен път , това е пълна клевета и организирани коментари .
Димитър публикува:
24 Юли 2018 | 19:30
Г-жа Чобанова е професионалист и е отдала живота си на тази професия. През целия си стаж няма сериозни провинения и подготвя учениците си на добро ниво. Заслужава да достигне до пенсиониране на мястото, на което е работила 30 години
Справедливост публикува:
24 Юли 2018 | 19:22
Твърдо против новата директорка съм.Първо ,тя стана директорка по не честен начин .Второ ,няма качествата и авторитета да бъде на този пост.Жалко ,че винаги такива хора се добират до власт и жалко за хората, които я подкрепят съзнателно или несъзнателна .Много тъжно ,че нашето училище ще пропадне именно заради такива хора ....горките наши деца!!! Нека подкрепим дългогодишният професионалист и нека да не позволяваме на тази ***учителка по готварство*** ,чрез незаслужена власт да си прави каквото иска.
Viking публикува:
24 Юли 2018 | 16:20
Лилето обади злобните гнусни коментари които миришат от далече а коя е Лилето тя си знае ама да си гледа в нейната кошница че и там има скапани плодове
Dinko публикува:
24 Юли 2018 | 16:00
Hahahah taq Chobanova q izkarahte mma boec be bila decata trushkane im pravi hahah na gorkite dechica ama siguren sam che ako tova e istina do sega shteshe da si e zaminala po skoro sam sklonen da vqrvam che iskat da q katurnat za da slojat porednata kalinka haha. Daite da izchakame do Septemvri togava shte komentirame
Славчо публикува:
24 Юли 2018 | 15:47
Здравейте, аз съм бивш ученик на г-жа Чобанова, и съм много доволен от нея, тя е добър човек и добър професионалист. Искам да кажа на родителите първо да си погледнат децата и да ги възпитат малко, защото понякога си заслужават и накои друг шамар.
Niki kachulska публикува:
24 Юли 2018 | 15:37
Браво наистина се личи лчният мотив в коментарите срещу Чобанова. Явно някой е жегнат, че се разпространи пъкления план. Нека всички видят приятелите на директорката, които я защитават на какво са способни само и само да сринат една човешка съдба адмирации. И нека тези хора знаят че доброто винаги побеждава :)
Slavi публикува:
24 Юли 2018 | 15:24
Здравейте, ожесточен спор се води тука някои се оправдават други се защитават така, че оставете ги хората те ще си решат проблема. Какви проверки какви глупости за ,,тоя казал това оня казал онова,, доколко виждам и двете страни отричат да има проблем а ако има според мен трябва Кмета да го реши за да не стават караници. А иначе прави впечатление , че има някаква злоба в коментарите към въпросната Чобанова и наистина някой го удря на лична основа. Има компромистни вариянти намерете ги успех
12134 публикува:
24 Юли 2018 | 15:17
Тази "дребна" женица е и "зла" женица. Айде, айде Спаска Чобанова не е зад компютъра, а директорката е впрегнала писачи, колко много ви уйдисва да е така. Това дребно, злобно, малко същество, колко душици е пукала. Не от София, от където и да се намесят по-добра няма да я направят и по-човечна Чобанова. На крив Космос, ракетата му е виновна. На Спаска или дацата са и виновни или Директорката. Този проблем не е от сегашната Директорка, този проблем СТОИ ОЩЕ ОТ СИМЕОНОВА. Престанете на омаловажавате ПРОБЛЕМА със Спаска Чобанова, тя наистина е ПРОБЛЕМ за това училище. Ако, знаете как се държи и как вика на малките дечица и какъв страх /уплах/ имат от нея, ще я изхвърлите от Общината, а на от Гимназията в Симитли.
От Гражданин публикува:
24 Юли 2018 | 14:59
Сузи не е жалко на всички ни е ясно, че първите пет години са най важни за децата. Мойто дете вече е пораснало и си е устроило живота така, че няма как да не съм благодарен. А тези твърдения, които сеете за учителката не са хубави и всички които я познават ще го потвърдят така, че давайте продължавайте да се излагате. Интелигентните хора ще се разграничат аз не нападам никого не познавам Директорката просто изказвам мнението си за госпожата, която съветвам ако наистина си е изпускала нервите да не го прави вече тъй, като това не е начина. Правилното е тук да се намесят от София и да решат спора честно без удари под кръста защото стигне ли се до там и едната страна ще говори нейното и другата ще държи на нейното и от това напрежение ще ни страдат децата
Хиха публикува:
24 Юли 2018 | 14:29
Не знам дали Чобанова пише коментари ама май Директорката е акривизирала своите близки. Които в един глас грачат колко била Чобанова. Една дребна женица я изкараха проблема на общината. Трябва да се предизвика проверка да се види има ли жалби от кога са до кой са от кой са да се видят доказателствата. Всеки може да каже всичко за всеки ама как ще го докаже не се знае. Защото директорката навсякъде тръби колко сигнали има от родители то ако е имало сигнали във времето щеше да стане проблем още тогава. Така че вижте колко сте ограничени тези коментиращите против Чобанова от всякъде си личи, че един човек го пише това който пласира същите слухове които са стигнали до обществото. Въпросната Директорка може и да решава но има хиляди институции които могат да оспорят решението х ако се сметне за неправилно, така че тези изказвания дали ще си седи дома Г-Жа Чобанова не са сигурни защото един добър адвокат може да направи доста неща особено ако става въпрос и за скалъпени неща както намирисва от 100 км :))) така че вместо да се тресете от злоба вземете да се осъзнаете малко :)
Въпрос публикува:
24 Юли 2018 | 14:04
Чобанова, седи пред компютъра у дома и само пише коментари в нейна защита. Голяма "Светица" се самоизкарва. хихихихй
до Филип Иванов публикува:
24 Юли 2018 | 14:02
Филипе, отдавна минаха времената и века, за който ти говориш. Тези тебешири с които са те замервали отдавна неважат за 21 Век. У дома си се замервайте, ако ще те и домати, училището е училище, а не Чистилище. Така,че ако с твоето дете така постъпи Чобанова, както с много деца няма май тази песен да пееш.
Мила публикува:
24 Юли 2018 | 13:59
Еи Иван Николов,какво ще направиш, че няма да мине номер. За кой номер говориш, да не би ти да се управника на училището. Там има Директор, който решава, кой, къде да е? Айде да те видим,какво ще направиш. Празнодумец, мислите си, че някой ще БИЯТ, а други ще ГИ търпят. Няма да стане, който посяга и на него се посяга. Не вади НОЖ, че от НОЖ умираш. След, като дърпа уши, след като БИЕ, ще си седне дажу У ДОМА.
Иван Николов публикува:
24 Юли 2018 | 13:35
И да е била какво правила го е с възпитателна цел. Но всички знаем, че това не е проблема а се търси начин точно сега да се очерни ама няма да мине номера :)
Сузи публикува:
24 Юли 2018 | 13:17
До Гражданин - Е, след като си оставил Чобанова да ти възпитава детето, много жалко за теб. Тя си биеше нейните деца, а пък твоето "възпитала". Няма нужда от толкова наколенки. Съмнявам се, че твоето дете е било в нейният клас. Едвали си толкова голям риск си предприел.
Хиха публикува:
24 Юли 2018 | 13:14
Ахаха и какво ли толкова ще и помогнете на Чобанова! Защо пишете от името на родителите на всички бивши ученици. Айде, няма нужда от толкова защита за Чобанова, факт е че тя бие учениците, дърпа им ушите и това е проблем не само при тази Директорка, а при Г-жа Симеонова, но проблема си остана. Защото подаде родител жалба срещу Чабанова и Чобанова намери начин чрез други хора да се добере до родитела и жалбата се отегли. Директорката, остава с вързани ръце в този случай. Директорката не е виновна, а дали е човек на човека, всички вие същото сте на човека човек, айде няма нужда да се правите толкова на СПРАВЕДЛИВИ.
От Гражданин публикува:
24 Юли 2018 | 13:07
Кой толкова е набила Чобанова никой нищо не е казал пълни глупости. Детето ми е било при нея четири години и съм й много благодарен, че му е дала нужното възпитание. Г-жо Чобанова истината скоро ще излезе наяве всички родители на бившите ви ученици са зад вас а това е важно не слушайте старило а слушайте патило
Филип Иванов публикува:
24 Юли 2018 | 12:56
Въведете коментар...Това е безумие. Не стига, че вече няма учителки ами и проблеми ще им правят. Наврвмето мене като ме замеряше даскала по математика с тебишири се молех да не каже на майка, че после и тя ме биеше. Махнаха казармата и аман от лигльовци. Евала, такива учители трябват. Строги и справедливи. Децата след време ще осъзнаят какво благо са имали. А такива "директорки" на "наши" хора си мислят за велики, но и те са там временно. Аман от корупция
М. Велков публикува:
24 Юли 2018 | 12:18
Директорката е казала, че няма нищо вярно в тези твърдения от нищото правите нещо. Стига с тези интриги. Ако нещата станат факт тогава ще го мислим Чобанова е добър възпитател така че ще е грешка да я махнат.
Rumina Popova публикува:
24 Юли 2018 | 11:44
Zashto kato ima biti deca nqma jalbi v policiqta nali tova e organa koito razsledva tezi neshta. Kmeta da vzeme otnoshenie i ako ima spor da go reshi zashtoto direktirkata otskoro ima rakovodni pravomoshtiq i neshto se e samozabravila qvno ne moje da reshavash na horata sudbata s leka raka. A kolkoto do zlobniq komentar otdolu klevetnicheskiq ako avtora nqma cherno nabqlo neshto za tvurdeniqta si e qsna rabotata ne se izlagaite pone s drebni komentari i na men deteto mi shte e parvolak i iskam da e pri g-ja chobanova. Na roditelskata sreshta Chobanova ne beshe pokanena az q uvedomih za neq taka che vuv vsichki sluchai ima neshto vqrno vuv tezi sluhove i vsichki roditeli go vidqhme ako ima nedovolni nqma da sa poveche ot edin dvama i tova ne e prichina da precakvate jenata no na esen shte vidim kakva e istinata
Николай Клисурски публикува:
24 Юли 2018 | 11:28
На всички ни е ясно, че Г-Жа Чобанова е професионалист и гори за работата си. А първия коментар не е сериозен само като видиш, че даже няма смелост да застане зад името си ами си пише някакви хихи миха и ти става ясно, че е клевета. Винаги учениците на Г-жа, Чобанова са били номер 1. Причината е тука, че искаме да назначиме госпожицата от Крупник. 30 години никой не се сети, че Г-Жа Чобанова биела ами сега се изсипват помии и виждаш ли ще я махнем това е смях. Като има недоволни родители преместете децата в други паралелки и оставете жената да добута още 3 е години до пенсия а не я унижавайте така.
Хиха публикува:
24 Юли 2018 | 10:33
Ами, като ги бие Чобанова децата, много ясно, че няма да искат родителите да ги пуснат в нейният клас. Това е всеобща тайна в Община Симитли. Директорката няма никаква вина за НЕвъзпитателско, нерваческо и агресивно държание на Чобанова. Щяла да си търси правата, а родителите, къде да си търсят правата, с шамарена фабрика по нея.

Добавете Вашия коментар

TOP