Възмездие застигна сандански кримки

19 Януари 2019 | 11:31
0 коментара
Криминално

Възмездие настигна стари кримки от Сандански, които непрекъснато предизвикваха побоища,стрелби и екшъни в района.

Първо благоевградската прокуратура приключи разследване срещу Веселин Бориков-известен още като Малкия фараон, опитал умишлено да убие криминалния бос Саботана. А вчера и Саботана бе осъден на 11 години затвор за жесток побой върху друго лице.

Преди няколко години  Малкия Фараон  намушка с касапски нож  Димитър Саботанов- Саботана в село Поленица.

Кървавият инцидент стана в дискотека „Масса клуб“ в санданското село.

Веселин Бориков, който е брат на криминално проявения Илко Фараона, бил на бара. До него приближил Саботана, който го ударил по главата и го напсувал. Двамата се сдърпали, но били разтървани от техни приятели.

След този инцидент Малкия Фараон излязъл от входната врата на заведението и се насочил към изхода, като в дясната си ръка държал сгъваем нож. След него се появил и Димитър Саботанов, който го блъснал. Непосредствено след това Бориков се обърнал и замахнал с ръка в посока към Саботана, но последният успял да предотврати удара и се отдалечил, напомнят от прокуратурата в Благоевград.

Силно афектиран от действията на опонента си, Бориков тръгнал след него към тоалетните и го нападнал с ножа. Нанесъл му пет удара, с които причинил на пострадалия прободно-порезни рани в гръдната и коремна област. Двамата се сборичкали и счупили стъкло, след което били разтървани от портиера на заведението.

Димитър Саботанов бе спасен от лекарите в Сандански, които го върнаха към живота.

През лятото на миналата година братята Илко и Веселин Борикови бяха арестувани отново след пореден опит да убият Саботана.

Стрелбата бе извършена в центъра на Сандански пред множество свидетели.

Тогава Илко фараона стреля по колата на Саботана, но не го улучи.

Вчера  Саботана получи 11 години затвор от магистратите в Сандански  за жестокия побой над Илиян Милушев-Байкото.

Димитър Саботанов е извършил побоя в условия на опасен рецидив. Освен лишаване от свобода Саботанов трябва да заплати и обезщетение в размер на 50 000 лева на пострадалия и 7200 лева имуществена вреда, адвокатските разноски по делото.

 

Добавете Вашия коментар

TOP