Възход! Банскалийката Елена Думанова гради кариера отвъд океана, стана шампион на Америка по латино танци

17 Ноември 2017 | 11:23
0 коментара
Любопитно

23 – годишната банскалийка Елена Думанова покори сцената по латино танци в страната и Америка.

Стотици са медалите и отличията, които Елена е завоювала през годините, въпреки младата си възраст.

През 2010 става шампион на България, същата година се нарежда на 14-о място в света, през последните години е носител на Купа България.

През 2014 година заедно с партньора си Божидар Елкин завоюват златото и купата в ранглистата на страната ни и стават национални шампиони.

През 2016 г. печелят 6-о място на 2-ото открито световно първенство в Китай, където участват танцьори от 32 държави по света.

Успехът им е не само личен, но и най-големият в съвременната история на танците в България. 

Преминала през много трудности и перипетии, познаваща до болка цената на успеха, днес Елена гради кариера отвъд Океана и вече е национален шампион на Америка по латино танци.

Наред с блестящата си кариера младата чаровна дама завършва с отличие и бакалавърска и магистърска степен в УНСС – София.

С болка споделя обаче, че Банско и липсва ужасно много.

”Това е родни ми град и много го обичам. Занимавам се с танци от 6-годишна. Започнах да танцувам по-сериозно и професионално в Благоевград. Бях много малка и родителите ми абсолютно всеки уикенд ме караха на тренировки, после пътувахме обратно вкъщи и това продължи години подред – всяка седмица. След седми клас продължих образованието си в ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград и живеех там. Говоря английски, немски и малко руски. За известно време живях във Велинград. Там тренирах 4 години. Накрая се преместих в София заради образование, кариера и работа. Завършила съм УНСС, специалност „Медии и журналистика“, бакалавърска степен, а преди няколко дни получих и дипломата си за магистърска степен „Връзки с обществеността и RР“.  Имам по-голяма сестра, която много обичам. Тя също живее в Америка от няколко години. Благодарение на майка ми Катерина Думанова и нейната упоритост и решителност се запазих толкова години в това прекрасно изкуство. Семейството ми винаги ме е подкрепяло и в добро, и в лошо. За мен те са най-важното нещо на света”, категорична е Елена.

Добавете Вашия коментар

TOP